Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η βιταμίνη D βοηθά στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η βιταμίνη D βοηθά στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας


Η «βιταμίνη του ήλιου», η D μπορεί να παίξει θετικό ρόλο στη μάχη εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς φαίνεται να μπλοκάρει τα αυτοκαταστροφικά ανοσοποιητικά κύτταρα, έτσι ώστε αυτά να μην «μεταναστεύουν» πλέον στο κεντρικό σύστημα, επιδεινώνοντας τη νόσο.

Οι σημαντικότερες αιτίες της κακοσμίας στόματος


Όλοι μας κάποια στιγμή αποκτούμε δύσοσμη αναπνοή για μικρά ή μεγάλα διαστήματα. Αν το γνωρίζουμε, τότε έχει καλώς γιατί προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε ή έστω προσπαθούμε να το κρύψουμε ώστε να μη φέρνουμε σε δύσκολη θέση όσους συναναστρεφόμαστε.

Πώς θα ήταν ο κόσμος γύρω μας αν βλέπαμε την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων - Φωτογραφίες


Η εικόνα ανθρώπων που μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο περπατώντας δεν ξενίζει κανέναν πλέον. Αν όμως ήταν ορατή η ακτινοβολία τους, τότε  σίγουρα το πράγμα θα άλλαζε. Γιατί ο κόσμος γύρω μας θα ήταν ένα ατελείωτο ουράνιο τόξο.

Ο αρχαιότερος πρόγονός μας είναι ένα... ζελέ


Μια σημαντική ανακάλυψη, με τη συμμετοχή ενός Έλληνα επιστήμονα της διασποράς, του δρος Ανδρέα Βαξεβάνη, αλλάζει τα δεδομένα, τοποθετώντας στη θέση του αρχαιότερου προγόνου μας ένα…ζελέ, συγκεκριμένα ένα ζελατινώδες πλάσμα της θάλασσας, που ανήκει στα λεγόμενα κτενοφόρα.

Αμερικανοί σεισμολόγοι εκφράζουν φόβους για μεγαλύτερους σεισμούς στο μέλλον


Ο αριθμός και η ισχύς των σεισμών που σημειώθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στο παρελθόν, έχουν θορυβήσει την Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση, με τους σεισμολόγους να υποστηρίζουν ότι έχουν υποτιμήσει το μέλλον της σεισμικής δραστηριότητας του πλανήτη.

Το ξέσπασμα μιας πανδημίας αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για το μέλλον της ανθρωπότητας.


Σε μια τέτοια περίπτωση ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η ταχύτητα με την όποια μια πανδημία θα εξαπλωθεί. Μια ομάδα επιστημόνων δημιούργησε μια προσομοίωση για το πόσο γρήγορα μια πανδημία θα έφτανε σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Για την προσομοίωση, ο θεωρητικός φυσικός Dirk

Οι πιο χορταστικές τροφές που βοηθούν στην απώλεια βάρους


Τα τρόφιμα που προάγουν τον κορεσμό και το αίσθημα πληρότητας, υπάρχουν πράγματι, λένε οι ειδικοί και θα πρέπει να ξέρουμε να τα επιλέγουμε σωστά.

Βίντεο-ντοκουμέντο του Β'ΠΠ για το Ανατολικό Μέτωπο

Ένα από τα καλύτερα οπτικά ντοκουμέντα για την ιστορία του Β'ΠΠ μπορείτε να δείτε παρακάτω και το οποίο αφορά την μεγάλη σύγκρουση του έτους 1943 στο Ανατολικό Μέτωπο με τις σοβιετικές στρατιές, το οποίο έκρινε ολόκληρο τον πόλεμο...