Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τα εσπεριδοειδή προστατεύουν γυναίκες από εγκεφαλικό

πορτοκάλιαΤι δείχνει νέα έρευνα των επιστημόνων

Μια πρόσφατη μεγάλη προοπτική μελέτη στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 70.000 γυναίκες έδειξε ότι η κατανάλωση εσπεριδοειδών προφυλάσσει από την εμφάνιση εγκεφαλικού.

Τα οφέλη και οι κίνδυνοι από τη χορτοφαγία

χορτοφαγια 
Οδηγός χορτοφαγικής διατροφής
Χορτοφάγος ορίζεται κάποιος, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει κρέας, πουλερικά, ψάρια, οστρακοειδή, θαλασσινά ή παραπροϊόντα όπως η ζελατίνη και τα ζωικά λίπη στη διατροφή του. Περιλαμβάνει δημητριακά, όσπρια, σπόρους, καρπούς, φρούτα και λαχανικά με ή χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών.

Ο Ξάβερ χτυπάει τη Δυτική Ευρώπη

Ως η χειρότερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει την Ευρώπη επί δεκαετίες χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους η καταιγίδα Ξάβερ που χθες έπληξε σοβαρά τη Σκωτία και την Αγγλία.

Πνίγηκε τη νύχτα η Αθήνα από τα τζάκια


Για πρώτη φορά το φετινό χειμώνα, έκανε την εμφάνισή του το νέφος, από τη χρήση χιλιάδων τζακιών
Σε εφιάλτη για τους Αθηναίους μετατρέπεται και φέτος το νέφος αιθαλομίχλης που έκανε ξανά την εμφάνισή του στον αττικό ουρανό το βράδυ της Πέμπτης με αρκετούς να προσπαθούν να ζεστάνουν το σπίτι τους με τη χρήση των τζακιών.

Bρέθηκε οικία 10.000 ετών στην Αρχαία Φοινίκη

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που διενεργούνται από Ισραηλινούς αρχαιολόγους ανακαλύφθηκαν ερείπια οικίας που έχει κτισθεί πριν από 10.000 χρόνια.

Το χαμένο σμήνος: Το μυστήριο της εξαφάνισης πέντε αμερικανικών αεροσκαφών στις Βερμούδες

5 Δεκεμβρίου 1945 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φλώριδας.
Ώρα 14:10. Πέντε βομβαρδιστικά αεροπλάνα του Αμερικανικού Ναυτικού, τύπου ΤΒΜ Avenger, απογειώθηκαν από τη ναυτική βάση του Φορτ Λότερντεϊλ της Φλώριδας.

Προειδοποίηση για ξαφνικές και απρόβλεπτες αλλαγές λόγω υπερθέρμανσης


Μία νέα αμερικανική μελέτη θέτει υπό αμφισβήτηση την αντίληψη ότι οι συνέπειες της ανόδου των θερμοκρασιών θα εκδηλωθούν σταδιακά, σε βάθος χρόνου.

20.000 τετραγωνικά μέτρα μυστικών στα έγκατα της Γης


Πριν από δέκα χρόνια στην Μπαλακλάβα, πόλη κοντά στη Σεβαστούπολη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό ένα άκρως απόρρητο στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης εργοστάσιο επισκευών υποβρυχίων.

Για πρώτη φορά το «εξάγωνο του Κρόνου» από το Cassini της Nasa


Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA κατάφερε για πρώτη φορά να απαθανατίσει σε υψηλή ανάλυση το εξάπλευρο ρεύμα γύρω από τον βόρειο πόλο του Κρόνου, γνωστό και ως το εξάπλευρο του Κρόνου.

Το κινητό μας παρακολουθεί κάθε κίνηση - Πως μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το φακέλωμα


Το άγρυπνο μάτι του smartphone μας, «θαμμένο» μέσα στις ρυθμίσεις της συσκευής, περιλαμβάνει μια λίστα που καταγράφει συνεχώς τις τοποθεσίες που επισκεπτόμαστε.

Φλεγόμενο νερό σε βρύση σπιτιού [Βίντεο]

Μια οικογένεια στο Dixie της Λουιζιάνα έκανε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη ανοίγοντας κατά τύχη φλόγα δίπλα στη βρύση του νεροχύτη τους.
Όπως μπορείτε να δείτε και στο πιο πάνω βίντεο το νερό φλέγεται!

Εορτή του Αγίου Νικολάου


Η Ορθοδοξία μας σήμερα 6 Δεκεμβρίου, τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, του Αρχιεπισκόπου Μύρωνος της Λυκίας.

Ison:" ο κομήτης του αιώνα"!


Ο «κομήτης του αιώνα» πέρασε από την... κόλαση και, έστω και λαβωμένος, συνεχίζει την πορεία του στο Διάστημα. Ποιος ήταν όμως ο προηγούμενος κομήτης «σταρ» και γιατί οι επιστήμονες έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα συγκεκριμένα αντικείμενα;

Το μυστήριο του «δίδυμου» πλανήτη της Γης [Βίντεο]

Μία μεγάλη μερίδα επιστημόνων πιστεύει ότι κάποτε η Γη είχε ένα «δίδυμο» πλανήτη στο μέγεθος του Άρη που ονομαζόταν «Θεία» και ήταν 60 μοίρες είτε μπροστά είτε πίσω (όπως το βλέπει κανείς) από τον πλανήτη μας.