Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Οι όξινες τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

 
 
Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να βάλουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο φρούτα ,λαχανικα,άσκηση και όχι τροφές με όξινο φορτίο.

Μειώστε τα τριγλυκερίδια μέσα από τη διατροφή σας

Χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές Πολλοί είναι εκείνοι που όταν κάνουν εξετάσεις και έχουν υψηλά τριγλυκερίδια το πρώτο που σκέφτονται είναι ότι πρέπει να βγάλουν τα λιπαρά από τη διατροφή τους.

Το χωριό που δεν έχει… δρόμους!

Κανάλια και ξύλινες γέφυρες προσελκύουν τους επισκέπτες στο Giethoorn Αν ποτέ θελήσετε να ξεφύγετε από τη ζωή της πόλης και να ηρεμήσετε σε ένα όμορφο και ξεχωριστό μέρος, το Giethoorn της Ολλανδίας σας περιμένει. Αν έχετε αγανακτήσει από το θόρυβο των αυτοκινήτων, εκεί θα βρείτε την ηρεμία σας αφού το χωριό δεν έχει καν δρόμους.

Ζήσε περισσότερα χρόνια τρώγοντας ξηρούς καρπούς

 
Θέλεις να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου;
Ένταξε στο διατροφολόγιο σου τους ξηρούς καρπούς. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο New England Journal of Medicine υποστηρίζει ότι τα άτομα που έτρωγαν μια χούφτα ξηρούς καρπούς σε καθημερινή βάση είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο ή άλλες ασθένειες.

Eπικίνδυνο το σολάριουμ

  
Την επικινδυνότητα του τεχνητού μαυρίσματος για τους νέους και τη δημόσια υγεία γενικότερα αναδεικνύει στην εργασία της η Ελένη Λινού, Καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Φρανσίσκο (UCSF).

Ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από οστεοπόρωση;



Μπορεί να θωρείται ότι η οστεοπόρωση είναι μια γυναικεία υπόθεση αλλά όλο και περισσότεροι άνδρες, πάσχουν από την νόσο με εξίσου σοβαρές συνέπειες.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός επειδή τα κατάγματα στο ''ισχυρό φύλο'' γίνονται σε μεγαλύτερη ηλικία από ότι στις γυναίκες οι επιπλοκές είναι μεγαλύτερες. 

Γέφυρα του Αδάμ: Μια μυστηριώδη αρχαία γέφυρα μεταξύ της Ινδίας και της Σρι Λάνκα


Η Γέφυρα του Αδάμ αποτελούσε στο παρελθόν την μεγαλύτερη φυσική λωρίδα γης που συνέδεε δύο νησιά και υποτίθεται ότι ήταν βατή με τα πόδια μέχρι το 1480 μ.Χ.

«Αιώνια καταιγίδα» Το περίεργο φαινόμενο της λίμνης Μαρακαΐμπο

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που «πλήττει» τη λίμνη Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα, εδώ και αιώνες, με τη χώρα να βιώνει σε εκείνο μόνο το σημείο τις πιο έντονες αστραπές με το μεγαλύτερο φυσικό «ήχος και φως» του κόσμου.

Στην Αρχαία Ολυμπία η Γη καταπίνει ένα χωριό - Κάθε μέρα βουλιάζει κι από λίγο

Οι κάτοικοι της Καυκανιάς, ενός χωριού κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, βλέπουν το χωριό τους να κόβεται στα δύο και η γη, σιγά σιγά, να υποχωρεί και να το καταπίνει απειλώντας τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Όλες οι νεώτερες εξελίξεις για τον Διαβήτη τύπου ΙΙ



Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 μειώνει τους θανάτους από καρδιαγγειακά αίτια κατά 66% !
 

Καρδιά: Ναι στα λιπαρά ψάρια, Όχι στα συμπληρώματα διατροφής



  Οι επιστήμονες είναι σαφέστατοι: Όσοι νοιάζονται για την υγεία της καρδιάς τους, είναι καλύτερα να τρώνε λιπαρά ψάρια, αντί να παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Προεκλαμψία: τι πρέπει να γνωρίζω;




Μια πολυσυστηματική διαταραχή της εγκυμοσύνης, αγνώστου αιτιολογίας που εμφανίζεται σε ένα μικρό ποσοστό γυναικών είναι και η προεκλαμψία. Τι ακριβώς είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά; Ο μαιευτήρας, χειρουργός-γυναικολόγος Βασίλειος Μπαγιώκος εξηγεί!

Το βιβλίο που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διαβάσει και να αποκρυπτογραφήσει [φωτο]


Αποτελείται από 360 σελίδες και βασίζεται σε ένα φανταστικό κόσμο με άκρως σουρεαλιστικές και αφηρημένες εικονογραφήσεις.
Για παράδειγμα από ένα αγαπημένο ζευγάρι προκύπτει ένας αλιγάτορας ενώ σε μια άλλη σελίδα τα ώριμα φρούτα στάζουν αίμα.

Γιατί οι άνθρωποι έχουν μπλε μάτια και τι σημαίνει;

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και δεν είναι απλά ένα κλισέ, αλλά μια απόλυτη πραγματικότητα. Τα κύρια γνωρίσματα του χαρακτήρα μπορούν να «διαβαστούν» στα μάτια των ανθρώπων, εφ ‘όσον ξέρουμε το πώς.

Πέντε μέρη στον πλανήτη διεκδικούν την Ατλαντίδα

Σουηδοί αρχαιολόγοι βρήκαν στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας αρχαία αντικείμενα Λίθινης Εποχής.
Τα αντικείμενα τα οποία ανακαλύφθηκαν και διατηρήθηκαν μέσα στον αμμώδη βυθό, είναι ηλικίας 11.000 ετών και θεωρούν ότι πρόκειται για μια τοποθεσία που στάθμευαν αρχαίες νομάδες.

Το κρύο νερό αδυνατίζει: 5 εκπληκτικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα παγωμένο ντουζ

Το κρύο νερό αδυνατίζει: 5 εκπληκτικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα παγωμένο


Για τον περισσότερο κόσμο η λέξη «κρύο ντουζ» ακούγεται σαν μια ιδιαίτερα ανεπιθύμητη εμπειρία. Ωστόσο, φαίνεται πως ο οργανισμός μας το έχει πραγματικά ανάγκη και μάλιστα κρύβει μυστικά ομορφιάς και ευεξίας.

Αυτή είναι η σωστή στάση του σώματος -Ιδού πώς θα τη διατηρήσετε

Αυτή είναι η σωστή στάση του σώματος -Ιδού πώς θα τη διατηρήσετε


Τον περισσότερο χρόνο σας τον περνάτε καθισμένοι, όρθιοι ή ξαπλωμένοι; Γνωρίζετε ότι η πολύωρη παραμονή σε αυτές τις θέσεις δρα σωρευτικά, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε παρατεταμένη βλάβη τόσο τους μυς, όσο και στα οστά.

Το κουνουπίδι στη διατροφή μας


Κουνουπίδι

Τα 100 γραμμάρια κουνουπιδιού αποδίδουν το 60% της βιταμίνης C που χρειάζεστε ημερησίως

Το κουνουπίδι λένε ότι προέρχεται από μία ποικιλία άγριου λάχανου που ευδοκιμούσε στην Ασία.

Ανακαλύφθηκαν δύο νέα ποιήματα της αρχαίας ποιήτριας Σαπφούς!


Τα δύο ποιήματα ήρθαν στο φως όταν ο ιδιοκτήτης ενός αρχαίου φθαρμένου παπύρου, που χρονολογείται στον 3ο αιώνα μ.Χ., συμβουλεύτηκε το γνωστό μελετητή Dirk Obbink, για Ελληνική γραφή που διακρινόταν σε αυτόν.

Ιστορικές φωτογραφίες που όλοι πρέπει να έχουμε δει


Aσπρόμαυρα καρέ που διηγούνται ιστορίες αλλοτινών εποχών!


Ο λαμπρός κόσμος της φωτογραφίας έχει αλλάξει δραστικά την καταγραφή των παγκόσμιων γεγονότων, εγκαινιάζοντας μια σαφώς νέα εποχή στο πέρασμά του. 

Απαραίτητο αλλά επικίνδυνο το αλάτι

αλάτι

H ωρολογιακή βόμβα της δημόσιας υγείας

Το αλάτι είναι το πιο διαδεδομένο μαγειρικό συστατικό της κουζίνας. Χρησιμοποιείται ως βελτιωτικό γεύσης, αλλά και ως συντηρητικό και αποτελεί απαραίτητο πρόσθετο σχεδόν σε όλα τα