Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Χρήματα και απληστία κατά τον Αριστοτέλη

Ο Αριστοτέλης αντιμετώπιζε τα χρήματα σαν μέσον, για την επίτευξη στόχων – θεωρώντας πως οτιδήποτε αγοράζει κανείς, θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από το ποσόν που ξοδεύει, αφού διαφορετικά δεν θα το επιζητούσε.

Σημαντικά ευρήματα αποκαλύπτουν τη σπουδαιότητα του Ισθμού στην αρχαιότητα

Σπουδαία ευρήματα, αναδεικνύει η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή Κατουνίστρα Λουτρακίου
Σημαντικά ευρήματα αναδεικνύει η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή Κατουνίστρα του Λουτρακίου, ευρήματα που μαρτυρούν την σπουδαιότητα του Ισθμού κατά την αρχαιότητα, αλλά και

Τα περιβόητα ακάρεα με τα οποία όλοι συγκατοικούμε [Βίντεο]


Το άκαρι είναι μικρό αρθρόποδο και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα
Στην πραγματικότητα, κανένας δεν ζει μόνος του. Αντιθέτως μοιράζεται το σπίτι του με εκατομμύρια «συγκατοίκους». Κάτι μικροσκοπικές, αθέατες στο γυμνό μάτι, μορφές που μοιάζουν με εξωγήινους.

«Αθώες» ηλιακή δραστηριότητα και κοσμικές ακτίνες για την κλιματική αλλαγή


Οι αλλαγές στις ηλιακές και κοσμικές ακτίνες που πέφτουν στον πλανήτη μας, έχουν συνεισφέρει το πολύ το 10% της ανόδου της θερμοκρασίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες - Συνεπώς το υπόλοιπο 90% πρέπει να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες, κυρίως ανθρωπογενείς

Ο τυφώνας Haiyan από το διάστημα


Η φωτογραφία από το διάστημα του σούπερ τυφώνα Haiyan, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ισχυρότερους που έχουν περάσει στη Γη στη σύγχρονη εποχή, την στιγμή που εξέρχεται από τις Φιλιππίνες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ολυμπιακή δάδα στο διάστημα


Τον πρώτο διαστημικό περίπατό της κατέγραψε η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.
Μπορεί φλόγα να μην υπήρχε, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία η δάδα έκανε... βόλτα στο διάστημα, με δύο Ρώσους κοσμοναύτες.

«Ελιξίριο» υγείας τα μύρτιλλα


Η συχνή κατανάλωση μύρτιλλων για ένα διάστημα οκτώ εβδομάδων, στο πλαίσιο αμερικανικής μελέτης, φάνηκε να προλαμβάνει ή να βελτιώνει το μεταβολικό σύνδρομο σε ασθενείς.
Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέιν που διεξήγαγαν τη μελέτη, το

Η εκμάθηση μίας δεύτερης γλώσσας καθυστερεί την εμφάνιση άνοιας και Αλτσχάιμερ


Οι άνθρωποι που μιλούν μια δεύτερη γλώσσα, έχουν αυξημένη προστασία έναντι της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ινδική επιστημονική έρευνα, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Ψάχνοντας για απαντήσεις στους μετεωρίτες


Συνέντευξη με τον Δρ. Ιωάννη Μπαζιώτη
Ο Ιωάννης Μπαζιώτης είναι διδάκτωρ πετρολογίας-γεωχημείας και πρόκειται να διοριστεί λέκτορας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ένα πλήθος από δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, και ενεργό συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα εντός και εκτός

Δείτε σε πραγματικό χρόνο σε ποιο σημείο της Γης θα πέσει ο ευρωπαϊκός δορυφόρος GOCE



Παρακολουθήστε σε real time σε ποιο σημείο της Γης θα πέσει ο ευρωπαϊκός δορυφόρος GOCE που τέθηκε σε τροχιά το 2009 για να χαρτογραφήσει το βαρυτικό πεδίο του πλανήτη μας και ο οποίο αναμένεται τις επόμενες ώρες να συγκρουστεί με την επιφάνεια του πλανήτη μας.