Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Πανύψηλα πεύκα μεγαλώνουν ανάμεσα στα βράχια!

perierga.gr - Πανύψηλα πεύκα μεγαλώνουν ανάμεσα στα βράχια! 



Μέσα στο Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon στις ΗΠΑ ο επισκέπτης εκτός από το εντυπωσιακό κατακόκκινο τοπίο από τα βράχια που θα συναντήσει θα δει πανύψηλα πεύκα να μεγαλώνουν ανάμεσα στις πέτρες φτάνοντας σε πολύ μεγάλο ύψος. Το είδος ponderosa Pinus φτάνει σε ύψος 70

Το όνειρο του Σπάιντερμαν γίνεται πραγματικότητα: Τεχνολογία από ιστό αράχνης

To όνειρο του Σπάιντερμαν γίνεται πραγματικότητα μισό αιώνα μετά!
Επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν το μετάξι που παράγουν οι αράχνες για να δημιουργήσουν τον ιστό τους για την κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλεκών και όχι μόνο!

Μετέτρεψαν ραδιο-σήμα σε οπτικό σήμα

Πρώτη φορά ασθενή ραδιοσήματα μετατράπηκαν σε φως λέιζερ, που μπορεί να μεταδοθεί μέσω οπτικών ινών

Η δύναμη της φύσης αντιμέτωπη με ένα τάνκερ

Τα τάνκερ είναι από τις μεγαλύτερες κατασκευές του ανθρώπου.
Πραγματικά θηρία που ταξιδεύουν στους ωκεανούς μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων. Στο ανθρώπινο μάτι, αυτά φαίνονται αβύθιστα και ανίκητα, όμως μπροστά στη δύναμη της θάλασσας, τα τάνκερ αποδεικνύονται αγαθοί και ευάλωτοι γίγαντες.

Με το Rise Up των Freaky Fortune στη Eurovision

Το τραγούδι προκρίθηκε στον ελληνικό τελικό
Το τραγούδι Rise Up των Freaky Fortune featuring Riskykidd (Μουσική Freaky Fortune, στίχοι Freaky Fortune και Riskykidd) προκρίθηκε στο μεγάλο Ελληνικό Τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας μας, στον 59ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη.

Η Κριμαία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της


Οι αρχές της Κριμαίας έκαναν σήμερα άλλο ένα βήμα προς την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία, υιοθετώντας, με μεγάλη πλειοψηφία, μια διακήρυξη ανεξαρτησίας, την ώρα που Ρώσοι
και Αμερικανοί συζητούν τις διαμετρικά αντίθετες προτάσεις τους για μια λύση στην ουκρανική κρίση.

Τα 8 "φάρμακα" κρυμμένα σ’ ένα αγριόχορτο


Ο ταράξακος ή πικραλίδα που αφθονεί στα ακαλλιέργητα χωράφια, είναι ένα "μαγικό" φυτό, καθώς από τις ευεργετικές του δράσεις ωφελούνται πολλά συστήματα του οργανισμού.

Σήμερα αναπαύεται στον βυθό της Μεσογείου - Εξήντα χρόνια πριν μετέφερε στρατιώτες

Μια Douglas Dacota DC-3 που χρησιμοποιούσαν Τούρκοι αλεξιπτωτιστές στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο βυθίστηκε τον Ιούλιο του 2009 στις νότιες ακτές της Τουρκίας, για να δημιουργήσει μια υποβρύχια παιδική χαρά για ερασιτέχνες δύτες.

Ρώσοι επιστήμονες ανέπτυξαν ασπίδα κατά ακτίνων λέιζερ

Οι επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου Γεωδαισίας της Σιβηρίας ανέπτυξαν ένα «φράγμα για λέιζερ».
Πρόκειται για ένα ειδικό φίλτρο που εμποδίζει να τεθούν εκτός λειτουργίας οπτικά συστήματα όταν στοχεύονται από λέιζερ και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Το ουράνιο τόξο της Αφροδίτης - Η πρώτη φορά που καταγράφεται το φαινόμενο σε άλλο πλανήτη

Σε αυτή την εικόνα προσομοίωσης δεξιά εικονίζεται το διπλό ουράνιο τόξο όπως φαίνεται στη Γη και αριστερά όπως φαίνεται στην Αφροδίτη.
Ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Έρευνας του Ηλιακού Συστήματος Max Planck στη Γερμανία έκαναν μια ιστορική ανακάλυψη.

Μυστήριο και χάος γύρω από τον εντοπισμό του αεροπλάνου

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο συνεχίζονται και στις δυο πλευρές της μαλαισιανής χερσονήσου
Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, ενώ επικρατεί σύγχυση τόσο στη διεξαγωγή των επιχειρήσεων όσο και στις πληροφορίες που διαρρέουν στα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ.

Πόσα megapixels είναι η ανάλυση του ανθρώπινου ματιού;

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι ο αριθμός των megapixels δεν αρκεί από μόνος του για να κριθεί μια κάμερα καλύτερη από μια άλλη, ωστόσο (και δυστυχώς), ο μέσος καταναλωτής έμαθε να κοιτά πρώτα εκεί.