Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αυτές είναι οι ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης!


Αυτές είναι οι ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης!

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δεν αργούν και σιγά-σιγά οι αγορές ανά τον κόσμο γεμίζουν γιορτινά στολίδια και περιμένουν τον κόσμο να απολαύσει για άλλη μία χρονιά τα ψώνια του.

Περίεργες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις ανά την υφήλιο



Περίεργες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις ανά την υφήλιο
Οι λαοί του κόσμου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ανά την υφήλιο με πολλές διαφορετικές παραδόσεις και έθιμα.
Συχνά οι παραδόσεις είναι παρόμοιες, με ελάχιστες διαφορές από χώρα σε χώρα, όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες που είναι...

Η Σύλληψις της Αγίας Άννης 9 Δεκεμβρίου



Η Σύλληψις της Αγίας Άννης 9 Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιο του Θεού, ο οποίος επιθυμούσε να ετοιμάσει ένα πάναγνο κατοικητήριο για να κατασκηνώσει μαζί με τους ανθρώπους, δεν επετράπη στον Ιωακείμ και την Άννα να αποκτήσουν απογόνους. Και οι δύο είχαν φθάσει σε προχωρημένη ηλικία και είχαν μείνει στείροι - συμβολίζοντας την ανθρώπινη φύση, στρεβλωμένη και αποξηραμένη από το βάρος της αμαρτίας και του θανάτου -, δεν έπαυσαν ωστόσο να παρακαλούν τον Θεό να τους λυτρώσει από το όνειδος της ατεκνίας.

Δέκα αρχαιολογικά μυστήρια [Βίντεο]


Ο κόσμος είναι γεμάτος με αρχαία μνημεία που χτίστηκαν για να τιμήσουν βασιλείς, θεότητες και θρησκευτικές προσωπικότητες.
Για τα περισσότερα από αυτά χάρη στην σκληρή δουλειά αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών γνωρίζουμε αρκετά.

Αλλαγές που θα συμβούν μελλοντικά στον πλανήτη μας [Βίντεο]


Το παρακάτω video του International Geosphere-Biosphere Programme παρουσιάζει με οπτικοποιημένο τρόπο την παγκόσμια θέρμανση και όλες τις επικείμενες αλλαγές που αναμένεται να συμβούν μελλοντικά στον πλανήτη μας.

Το περίεργο φαινόμενο Cross sea


Μερικές φορές σε μεγάλες εκτάσεις νερού, τα κύματα διασταυρώνονται.
Όταν λοιπόν συναντά το ένα το άλλο, τα συστήματα αυτά σχηματίζουν κορυφές διπλάσιες σε ύψος και κοίλα διπλάσια σε βάθος. Το φαινόμενο ονομάζεται Cross sea.

Φαλκονέρα: ο «Τιτανικός» της Ελλάδας


Και όμως η Ελλάδα έχει ζήσει το δικό της Τιτανικό.
Ηταν 8 Δεκεμβρίου του 1966 όταν έμελε να γραφτεί στην ιστορία ο «Τιτανικός» της Ελλάδας. Το επιβατηγό-οχηματογωγό πλοίο «Ηράκλειον», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Χανιά-Πειραιάς βυθίζεται κοντά στην βραχονησίδα Φαλκονέρα (23 ν.μ. βορειοδυτικά της νήσου Μήλου), με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 273 άνθρωποι.

Έρχεται στην Ελλάδα το ψύχος της Β. Ευρώπης


Το ψύχος και η κακοκαιρία που τις τελευταίες ημέρες πλήττει τη βόρεια Ευρώπη και έχει αφήσει πίσω της τεράστιες καταστροφές, έρχεται και στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει κατακόρυφη πτώση, καθώς η μέγιστη στις περισσότερες περιοχές θα φτάνει μόλις στους οκτώ βαθμούς Κελσίου. Ακόμη, οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να είναι θυελλώδεις.

Το στοιχείο θόριο


Μικρό βιογραφικό για το στοιχείο θόριο.
Βίος και πολιτεία
Ένα τόσο δα κομματάκι θόριο μπορεί να παρέχει ενέργεια σ’ έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή.

Πλήρη πρόσβαση μέσα σε 24 ώρες στο τραπεζικό προφίλ φυσικών και νομικών προσώπων.

Σε λειτουργία τίθεται την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου το Σύστημα Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, με το οποίο οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν πλήρη πρόσβαση μέσα σε 24 ώρες στο τραπεζικό προφίλ φυσικών και νομικών προσώπων.

Ο χειρόγραφος χάρτης της ναυμαχίας της Έλλης!


Ο χειρόγραφος χάρτης της θρυλικής ναυμαχίας της Έλλης όπου ο Αβέρωφ κατατρόπωσε του Τούρκους, είναι αυτός που βλέπετε στη φωτογραφία.
Ο χάρτης περιλαμβάνεται στο μητρώο του πλοίου-θρύλου, το οποίο δόθηκε από απόστρατο ναύαρχο που  το παρέδωσε για να επιστρέψει στη θέση του.

«iPhone του Διαστήματος» για εξερεύνηση της Σελήνης


Τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός ρομποτικού σκάφους/ ακάτου για την περαιτέρω εξερεύνηση της Σελήνης και ποικιλία άλλων εφαρμογών αποκάλυψε η ιδιωτική εταιρεία Moon Express.

Seeds of death: Η Monsanto "σπέρνει" καρκίνο

Στο defencenet.gr έχουμε γράψει και αναδημοσιεύσει δεκάδες άρθρα για την εταιρεία Monsanto η οποία έχει βαλθεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του πλανήτη με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που παράγει.

Αγριολούλουδα με φαρμακευτικές ιδιότητες

Εκατό αγριολούλουδα της περιοχής της Νότιας Πίνδου και των Μετεώρων, ίσως τα πιο εντυπωσιακά αλλά συνάμα και τα πλέον ωφέλιμα…
αφού απ” αυτά παρασκευάζονται εκατοντάδες βιομηχανικά φάρμακα «έκλεισε» στις σελίδες ενός λευκώματος ο πρώην δασάρχης Καλαμπάκας Ηλίας Ζαλαβράς, ύστερα από πολυετή έρευνα.

Κεχριμπάρι: Ο χρυσός της Βαλτικής

Το κεχριμπάρι ονομάζεται προ πολλού «Χρυσός της Βαλτικής». Το 90 % των παγκοσμίων αποθεμάτων αυτού του μοναδικού πολύτιμου λίθου, που σχηματίστηκαν 50 εκατομμύρια χρόνια πριν από ρητίνη κωνοφόρων δένδρων, βρίσκονται στο δυτικότερο τμήμα της Ρωσίας, την Περιφέρεια του Καλίνινγκραντ.

Η πόλη-φάντασμα στην άκρη του κόσμου


Η Πυραμίδα έχει εγκαταλειφθεί από το 1998. Μοναδικός της κάτοικος ένας Ρώσος οδηγός τουριστών!
Αυτή είναι η πόλη-φάντασμα στην άκρη του κόσμου. Μια πόλη που εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της το 1998,

Σκουληκότρυπες και κβαντική διεμπλοκή

Σε δύο ξεχωριστά άρθρα που δημοσιεύονται στο περιοδικό Physical Review Letters, τρεις ερευνητές υποστηρίζουν πως το φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής, συνεπάγεται τη δημιουργία μίας σκουληκότρυπας μεταξύ των εμπλεκόμενων σωματιδίων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην έρευνα για μία κβαντική θεωρία βαρύτητας.

Ποιος είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία;


Παιδεία και έθη ταύτα σχεδόν τα ποιούντα σπουδαίον άνδρα, καί τά ποιούντα πολιτικόν καί βασιλικόν...
... δηλαδή η παιδεία και ηθική κάνουν τους σπουδαίους ανθρώπους αλλά και τους καλούς ηγεμόνες έλεγε ο Αριστοτέλης.

Άγνωστοι Έλληνες: Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα)


Ακολουθώντας τόσον καιρό το ταξίδι των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, έχοντας «περιηγηθεί» σε τόσες χώρες και έχοντας εξερευνήσει τόσους πολιτισμούς και κουλτούρες, οι οποίες ασπάζονται τον Ελληνισμό είτε γιατί αποτελούν ένα κομμάτι του είτε γιατί απλώς συγκινούνται στην θέασή του, ολοκληρώνουμε την επίσκεψή μας σε ακόμη έναν προορισμό, που δεν είναι άλλος από την γενέτειρα ήπειρό μας, την Ευρώπη.