Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Βλέποντας το Σέλας στον Καναδά σε πραγματικό χρόνο

Το φαινόμενο αυτό είναι από τα ωραιότερα που προσφέρει η Φύση σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε αιφνίδιες εμφανίσεις και με γρήγορες σχετικά μεταμορφώσεις.

Απίστευτο: Νομαδική φυλή στη Σιβηρία έκανε επεμβάσεις στον εγκέφαλο πριν 2.300 χρόνια!


Επιστήμονες στη Σιβηρία ανακάλυψαν δύο κρανία ηλικίας 2.300 ετών στα οποία έχουν γίνει επεμβάσεις με τη μέθοδο του «τρυπανισμού»
Δύο κρανία αντρών που ανήκουν στη νομαδική φυλή Pazyryk βρέθηκαν στα όρη Αλτάι της Σιβηρίας από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Εθνογραφίας.

Μάθετε για την απαγορευμένη τροφή πριν τον ύπνο

  Μάθετε για την απαγορευμένη τροφή πριν τον ύπνο
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τις νύχτες; Ίσως η λύση του προβλήματος είναι πολύ πιο απλή απ' όσο φανταζόσασταν.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και άλλα επιστημονικά κέντρα της Ιαπωνίας ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα του ύπνου 1.848 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 20 έως 60 ετών.

Η θρεπτική αξία του ακτινίδιου

ακτινιδιο 

Καλύπτει πλήρως τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C

Ενώ η εμφάνιση και η ιδιαίτερη γεύση του ενδεχομένως να αποθαρρύνει πολλούς από το να το καταναλώσουν, η υψηλή θρεπτική του αξία αποτελεί έναν πολύ καλό λόγο για να το εντάξουμε στο φθινοπωρινό μας μενού.

Πώς θα αυξήσετε την «καλή» σας χοληστερόλη

καρδιά 

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων

Όταν ο γιατρός σας λέει πως πρέπει να «ρίξετε» τη χοληστερόλη σας, αναφέρεται ουσιαστικά στην ολική και την LDL («κακή») χοληστερόλη. Το αντίθετο ισχύει για την HDL ή αλλιώς «καλή» χοληστερόλη, τα επίπεδα της οποίας θέλουμε να «ανεβάσουμε».