Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η καφεΐνη βελτιώνει τη μνήμη: Πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει τις «μαγικές» ιδιότητες του καφέ

Η καφεΐνη βελτιώνει τη μνήμη: Πρόσφατη έρευνα αναδεικνύει τις «μαγικές» ιδιότητε


Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι ο καφές μας «ξυπνάει» και γι' αυτό συνοδεύει συχνά το πρωινό μας, ωστόσο πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει κι άλλη μία «μαγική» ιδιότητα της καφεΐνης: τη βελτίωση της μνήμης που διαρκεί μέχρι και 24 ώρες μετά την κατανάλωσή της.

Αυτό είναι το φρούτο που κόβει την όρεξη «μαχαίρι»

 Αυτό είναι το φρούτο που κόβει την όρεξη «μαχαίρι»


Γνωρίζοντας τις πολλές ευεγερτικές του ιδιότητες αφού ήδη το εν λόγω φρούτο χαρακτηρίζεται «σούπερ τροφή», ερευνητέ θέλησαν να μελετήσουν και το κατά πόσο, ακριβώς, συμβάλλει στην προσπάθεια απώλειας βάρους και συγκεκριμένα το κατά πόσο βοηθά στη μείωση της όρεξης.

Τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το Βόρειο Σέλας το 2013 [βίντεο]

Τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το Βόρειο Σέλας το 2013 [βίντεο]


Ενας αγαπημένος προορισμός για τα Χριστούγεννα είναι οι χώρες όπου το Βόρειο Σέλας φωτίζει με χρώματα τον νυχτερινό ουρανό. Το 2013 ήταν η ιδανική χρονιά για την παρατήρηση του, αφού ο Ηλιος βρισκόταν στην κορύφωση της 11ετούς δραστηριότητας του, κάνοντας το φαινόμενο ακόμα πιο φαντασμαγορικό.

Εκπληκτικό θέαμα: H λίμνη του Μίτσιγκαν άρχισε να ξεπαγώνει [Βίντεο]


Πριν από μερικές ημέρες η λίμνη του Μίτσιγκαν, στο Σικάγο, έγινε παγκόσμια είδηση γιατί πάγωσε κυριολεκτικά. Τώρα τα χιόνια αρχίζουν να λιώνουν και το κρύο υποχωρεί δημιουργώντας νέες εκπλήξεις σε όσους παρακολουθούν αυτό το τρομερό φυσικό φαινόμενο που έπληξε τη Βόρεια Αμερική.

Η πρώτη φωτογραφία της Σελήνης

     










Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα φωτογραφίας των αστρονόμων, των ερασιτεχνών και των ρομαντικών παγκοσμίως είναι το φεγγάρι. Τα τελευταία 50 χρόνια, με την πρόοδο της τεχνολογίας

Ρατσισμός και στα ζώα: 10 είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση επειδή δεν είναι αρκετά χαριτωμένα [εικόνες]

 Ρατσισμός και στα ζώα: 10 είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση επειδή δεν είναι αρκ

Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δωρεές λαμβάνουν ετησίως οι φιλανθρωπικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο φαίνεται πώς υπάρχει μία προκατάληψη σχετικά με τα είδη των ζώων που διασώζονται, με αποτέλεσμα τα «λιγότερο χαριτωμένα» είδη να αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης.

Οι πολύτιμες πρωτεΐνες

Οι πολύτιμες πρωτεΐνες

Η λέξη πρωτεΐνη προέρχεται από την ελληνική λέξη "πρώτος" που σημαίνει το πρώτο στοιχείο. 

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη και ανακατασκευή των ιστών, την καλή λειτουργία και δομή όλων των ζωντανών κυττάρων. 

Γιατί οι γάτες είναι το χειρότερο κατοικίδιο: Πρόσφατη έρευνα τις «αποκαθηλώνει»

Γιατί οι γάτες είναι το χειρότερο κατοικίδιο: Πρόσφατη έρευνα τις «αποκαθηλώνει»


Οι γάτες είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κατοικίδια και ίσως το μοναδικό οικόσιτο αιλουροειδές. Στην αρχαία Αίγυπτο λατρεύονταν ως θεότητες ενώ στο Μεσαίωνα προστάτευαν τα σπίτια από τα τρωκτικά-φορείς της πανώλης. Ωστόσο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι δεν είναι τόσο «αθώες» και χαριτωμένες όσο δείχνουν.

Πενταβρώμικα και γεμάτα βακτήρια τα κινητά τηλέφωνα: 18 φορές χειρότερα από δημόσιες τουαλέτες

Πενταβρώμικα και γεμάτα βακτήρια τα κινητά τηλέφωνα: 18 φορές χειρότερα από δημό


Είναι απαραίτητα αξεσουάρ του σύγχρονου ανθρώπου και εξαιτίας των πολλών λειτουργιών τους, τα κινητά τηλέφωνα, έχουν καταστεί πολύ σημαντικά για όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι περισσότερες συσκευές έχουν μικρόβια που δεν απειλούν άμεσα

Ακόμα «ευκολότερο» το μέλλον με τις οθόνες αφής

Η έρευνα της ομάδας θα παρουσιαστεί το Μάιο στη συνδιάσκεψη Computer Human Interaction στο Παρίσι.
Η «επέλαση» των οθονών αφής φαίνεται να συνεχίζεται σε κάθε επίπεδο, καθώς η εξάπλωσή τους, που ακολουθεί την επιτυχημένη πορεία των smartphones και των tablets, είναι αλματώδης- και

Οκτώ ενδείξεις ότι έχετε αβιταμίνωση

Νιώθετε συχνά αδυναμία, αρρωσταίνετε συχνά, έχετε συνεχώς «πεσμένη» διάθεση και άλλα συμπτώματα για τα οποία δεν υπάρχει προφανής εξήγηση;
Ίσως για όλα αυτά ευθύνεται απλά η έλλειψη βιταμινών.

Σουσάμι – Ταχίνι – Χαλβάς και οι ευεργετικές τους ιδιότητες για τον οργανισμό μας


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

ΣΟΥΣΑΜΙ
Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο. 

Εντόπισαν το γονίδιο που μπορεί να "επισκευάζει" το ανθρώπινο σώμα

Το γονίδιο που κατευθύνει την ανάπτυξη των ιστών, των οστών και των οργάνων στα έμβρυα, φαίνεται πως ανακάλυψαν ερευνητές του Harvard Medical School.

Η άγρια ζωή του βυθού













Μια εντυπωσιακά καθαρή εικόνα από τον κόσμο του βυθού παρουσιάζει το βίντεο ενός χρήστη του YouTube.

Τι χρώμα έχει η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Πρώτη φορά οι επιστήμονες, μετά από διετείς παρατηρήσεις, κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού έχει χρώμα γαλαζοπράσινο (τιρκουάζ).