Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Έκρηξη στο άστρο V838


Ένα φωτοστέφανο τυλίγει το άστρο V838 στον αστερισμό του Μονόκερου, σε απόσταση 20.000 ετών φωτός από τη Γη.

Ιστορική φωτογραφία της Nasa από την αποστολή Gemini 12


Αυτή η φωτογραφία αρχικά έχει ληφθεί από την αποστολή Gemini 12 της Nasa το 1966, και βρέθηκε στο αρχείο του πανεπιστειμείου της Αριζόνα.

Γονίδια: Επηρεάζουν ή επηρεάζονται από τη διατροφή;

  Γονίδια: Επηρεάζουν ή επηρεάζονται από τη διατροφή;
Ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας προσανατολίζεται στη συσχέτιση της διατροφής με τη ρύθμιση της έκφρασης των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πρωτεΐνες του μεταβολισμού, την κυτταρική διαφοροποίηση και ανάπτυξη.

Ποια είναι η ελληνική «υπερτροφή» που μπορούμε να τρώμε άφοβα κάθε μέρα

  Ποια είναι η ελληνική «υπερτροφή» που μπορούμε να τρώμε άφοβα κάθε μέρα
Είναι διάσημη από την αρχαιότητα και οι ευεργετικές της ιδιότητες την καθιστούν σούπερ τροφή. Ακόμα και τα κουκούτσια της – όταν έχει – περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες.

Διατροφικό crash test: Τι πρέπει να επιλέξετε και γιατί

  Διατροφικό crash test: Τι πρέπει να επιλέξετε και γιατί
Είναι καλύτερο να διαλέξουμε μία μπάλα κανονικό παγωτό ή τρεις μπάλες σορμπέ για επιδόρπιο; Δημητριακά ολικής άλεσης ή αυγά για πρωινό;

Οκτώ απίστευτα και παράξενα φαινόμενα

Μεταξύ της ηλεκτρικής ενέργειας, του αέρα, της ατμοσφαιρικής πίεσης και των πλασμάτων, υπάρχουν μερικοί πολύ συγκεκριμένοι συνδυασμοί που όταν έρθουν σε επαφή μπορούν να δημιουργήσουν απίστευτα παράξενα φαινόμενα. Ας γνωρίσουμε οκτώ από αυτά!

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το κολλαγόνο

  Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι μια ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που προσδίδουν εκτατική ισχύ στους συνδετικούς ιστούς. Είναι η κύρια πρωτεΐνη στα οστά, στους τένοντες και στο δέρμα. Το κολλαγόνο ισοδυναμεί με το ¼ της συνολικής πρωτεΐνης που υπάρχει στο σώμα μας και είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την σωστή υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Αν η γη ξαφνικά σταματούσε να περιστρέφεται…

Οι Πυθαγόρειοι φιλόσοφοι το είχαν πει χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν αιώνες για να (επαν)αποδειχθεί ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της και γύρω από τον Ήλιο.

Καθιστικη και τηλεοραση ''φερνουν'' καρκινο

Οι άνθρωποι που περνάνε πολλές ώρες καθισμένοι στην τηλεόραση ή σε οθόνη υπολογιστή και γενικά που παραμένουν σωματικά αδρανείς,...

Το πιάτο σας πρέπει να είναι χρωματιστό


Χρωματιστό πιάτο σημαίνει πιάτο πλούσιο σε λαχανικά. Επιβάλλεται κάθε σας γεύμα να συνοδεύεται από λαχανικά και πρωτεΐνη. Καρότα, χόρτα, ντομάτες, μελιτζάνες οποιοδήποτε λαχανικό μπορεί να είναι ως συνοδευτικό με το ψάρι ή το κρέας σας αλλά και μαγειρευτό μόνο του.

Στα 10 καλύτερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου η Οία της Σαντορίνης σύμφωνα με το National Geographic!



Στην έκτη θέση της λίστας του περιοδικού National Geographic με τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο βρίσκεται η Οία στη Σαντορίνη.