Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι πάγοι της Αρκτικής σε ταινία κλιματικής καταστροφής [Βίντεο]




Βίντεο που συμπυκνώνει 25 χρόνια παρατηρήσεων σε 60 δευτερόλεπτα δείχνει την παγοκάλυψη της Αρκτικής να πάλλεται με τις αλλαγές των εποχών και να μικραίνει χρόνο με το χρόνο, προμηνύοντας ένα μέλλον στο οποίο ο Βόρειος Πόλος θα μετατρέπεται σε απέραντη θάλασσα τα καλοκαίρια.

Το αρχαιότερο υλικό που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στον πλανήτη μας



Ο κρύσταλλος ζιρκονίου που έχει ηλικία 4,4 δισ. ετών και είναι το αρχαιότερο υλικό που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στη Γη.

Mυστηριώδης ασθένεια «σαν την πολιομυελίτιδα» εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια




Μια άγνωστη, πιθανώς μολυσματική νόσος που προκαλεί παρόμοια συμπτώματα με την πολιομυελίτιδα προσέβαλε πέντε παιδιά στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Γεγονότα άλλων εποχών σε συναρπαστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Υπάρχουν φωτογραφίες που τραβούν την προσοχή μας για τον τρόπο που συνέθεσε το κάδρο του ο φωτογράφος, για το πολύχρωμο τοπίο ή για τη στιγμή που είναι μοναδική.
Είναι όμως και άλλες που μας συναρπάζουν απλώς και μόνο για το θέμα που απεικονίζουν, ειδικά εάν αυτό μεταφέρει σε εμάς σπουδαία μηνύματα.

Το μυθικό “Σπήλαιο των Λιμνών” στα Κάστρια Αχαίας - Ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης

Στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 60 χλμ. από την Τρίπολη και 9 χλμ. από την Κλειτοριά βρίσκεται το ξακουστό «Σπήλαιο των Λιμνών». Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης.
Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς το «Σπήλαιο των Λιμνών» έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που

Γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεφλουδίζετε το μήλο



Είναι γνωστό πόσο καλό κάνει ένα μήλο την ημέρα στην υγεία μας. Tα οφέλη του όμως είναι ακόμη μεγαλύτερα εάν... δεν το ξεφλουδίζουμε.
Δείτε γιατί!

Ο άνθρωπος φαινόμενο που κάνει το αδύνατο δυνατό - Ακυρώνει το νόμο της βαρύτητας


Ο Damien Walters μετά από εντατική προπόνηση καταφέρνει να κάνει το ακατόρθωτο.
Τρέχει περιστροφικά δίχως να χάσει την ισορροπία του. Δείτε την απίθανη προσπάθεια του
Ο κασκαντέρ του Skyfall, Damien Walters ακυρώνει το νόμο της βαρύτητας.

Ισπανός αστρονόμος κατέγραψε μετεωρίτη που συνετρίβη στην επιφάνεια της Σελήνης

Ένας Ισπανός αστρονόμος μπόρεσε να παρατηρήσει έναν αστεροειδή μεγέθους ψυγείου να συντρίβεται στη Σελήνη τη στιγμή που συνέβαινε το γεγονός, ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο κατέγραψε και το ανέλυσε.

Ανακτήστε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας


Όλοι θέλουν να ελέγχουν ή να εξαλείψουν τα αρνητικά τους συναισθήματα (καμία φόρα κάποιοι και τα θετικά) ωστόσο, δεν γνωρίζουν πάντα το πως να το κάνουν.

Γιατι πάγωσαν τα μαμούθ ξαφνικά ενω έβοσκαν ήσυχα πριν απο 40.000 χρονιά στην Σιβηρία


Μια αποψη μου γιατι παγωσαν τα μαμουθ ξαφνικα ενω εβοσκαν ησυχα πριν απο 40.000 χρονια στην Σιβηρια:
Πριν απο 40.000 χρονια η Σιβηρια ειχε ευκρατο κλιμα. Αποδειξη και ο χαρτης του Πιρι Ρεις που δειχνει με ακριβεια και λεπτομεριες τον βορειο πολο . Εχουμε και ενα αλλον σοβαρο μαρτυρα τα παγωμενα μαμουθ της Σιβηριας .

Εκπληκτική Τέχνη - Ο καλλιτέχνης που δημιουργεί γλυπτά από… τούβλα!


Ο Brad Spencer είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνης στον κόσμο που δημιουργεί γλυπτά από τούβλα.
Η ενασχόλησή του με τη γλυπτική τέχνη ξεκίνησε το 1984, επιλέγοντας στην αρχή να δημιουργεί με γύψο, χαλκό και πέτρα, ενώ στην πορεία του χρόνου ανακάλυψε τον πηλό και στη συνέχεια τα τούβλα.

Οι αρχιτέκτονες της φύσης

Επιδεικνύουν αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές ικανότητες που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν αυτές των ανθρώπων.
Κι όμως είναι τα μικρότερα πλάσματα στη φύση! Δείτε τα «οικοδομικά» αριστουργήματα του τερμίτη, του μυρμηγκιού και της αράχνης

Η Ιατρική των Ελλήνων: Αυθεντική διαχρονική επιστήμη

«Αν δεν υπάρχει υγεία, όλα τα υπόλοιπα αγαθά σε τίποτα δεν ωφελούν» Ιπποκράτης.
Αυτό ήταν το «μότο» των αρχαίων Ελλήνων γι αυτό και έδιναν βαρύνουσα σημασία στην υγεία αλλά και στον καλύτερο δυνατό τρόπο θεραπείας σε περίπτωση ασθενείας.

Τι είναι τα «Ε» και πως επιδρούν στην υγεία μας;


Στις μέρες μας έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή παροχή πληροφορίας σε σχέση με τη διατροφή. 


Εξακολουθούμε, ωστόσο, να έχουμε απορίες, αλλά και παρανοήσεις, σχετικά με βασικά θέματα που αφορούν στο καθημερινό μας τραπέζι. 

Κυτταρική θεραπεία εξαφανίζει τον καρκίνο

Κυτταρική θεραπεία εξαφανίζει τον καρκίνο


  Η μεγαλύτερη κλινική δοκιμή που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε μια νέα ελπιδοφόρα κυτταρική θεραπεία κατά της λευχαιμίας, είχε άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς σχεδόν οι 9 στους 10 ασθενείς (το 88%), που βρίσκονταν σε προχωρημένο…

Προϊστορικό δάσος ηλικίας 5000 ετών ξεπρόβαλε από την άμμο - Απόκοσμες φωτογραφίες

Το απόκοσμο θέαμα ενός προϊστορικού δάσους με κορμούς δέντρων ηλικίας 5000 ετών αποκαλύφθηκε εξαιτίας των καταιγίδων που μαστίγωσαν τις ακτές της Βρετανίας παρασέρνοντας χιλιάδες τόνους άμμου από τις ακτές του κόλπου Κάρντιγκαν στην Ουαλία.

Οι επιστήμονες μίλησαν: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το τέλος μας….

Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός, και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της θεωρίας των παράλληλων συμπάντων, όσο και από τον ίδιο…τον Αϊνστάιν.

Γενετικά τροποποιημένα ζώα στη διατροφή του ανθρώπου

Ο κατήφορος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης των μη ανθρώπινων ζώων δεν έχει τελειωμό.

Ο φονικός σεισμός στις Αλκυονίδες [24 Φεβρουαρίου 1981]

Αλκυονίδες Νήσοι, Κορινθιακός κόλπος: 24 Φεβρουαρίου 1981, 22.55
Σεισμός 6,7 ρίχτερ συγκλονίζει την Περαχώρα, το Βραχάτι, το Κιάτο, το Λουτράκι, την Κόρινθο, την Κινέττα, τα Μέγαρα και την Αθήνα. 85000 κτίρια περίπου υπέστησαν βλάβες (από αυτά πάνω από 20.000 κρίθηκαν ως μη επισκευάσιμα).

Η Γη πάγωσε πολύ πιο νωρίς απ' όσο πίστευαν ως σήμερα οι επιστήμονες


Η Γη ήταν μεν μια πύρινη κόλαση μετά τη δημιουργία της, αλλά αυτή η φάση μάλλον δεν κράτησε τόσο πολύ, όσο νόμιζαν ως τώρα οι γεωλόγοι.