Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έξι ιστορικά δεδομένα που αλλάζουν τον τρόπο αντίληψης του χρόνου



Ο Αϊνστάιν συνήθιζε να διακωμωδεί την Θεωρία της Σχετικότητας λέγοντας το εξής ρητό:
«Κάθισε δίπλα από μία όμορφη κοπέλα για μια ώρα και θα σου φανεί σαν να πέρασε μόνο ένα λεπτό. Κάτσε όμως κοντά από μία αναμμένη σόμπα για 60 δεύτερα και θα δεις ότι θα νιώθεις σαν να πέρασε μία ολόκληρη ώρα».

Δείτε πως φαίνεται ο Ήλιος από τους άλλους πλανήτες




Η μέρα στη Γη είναι φωτεινή γιατί είμαστε ο τρίτος κατά σειρά πλανήτης από τον Ήλιο.
Πώς φαίνεται όμως ο Ήλιος στους άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και πόσο φωτεινή ή σκοτεινή είναι η «μέρα» τους;

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι και λίγο ψυχικά διαταραγμένοι

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι και λίγο ψυχικά διαταραγμένοι


Η ευφυΐα φαίνεται πως είναι ταυτόχρονα ευχή και κατάρα, καθώς συνδέεται με την επιτυχία και το καλλιτεχνικό μεγαλείο αλλά ταυτόχρονα και με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ψυχικών διαταραχών.

Στοιχεία-σοκ: 1 στους 3 μαθητές θύμα bullying

 Στοιχεία-σοκ: 1 στους 3 μαθητές θύμα bullying


Ο σχολικός εκφοβισμός έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας το τελευταίο διάστημα στα ελληνικά σχολεία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Μήπως έχετε κατάθλιψη; Δείτε τα ανησυχητικά "σημάδια"

Μήπως έχετε κατάθλιψη; Δείτε τα ανησυχητικά "σημάδια"


Τα τελευταία χρόνια η κατάθλιψη είναι ένα φαινόμενο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με την απομόνωση, την έλλειψη κινήτρων και την αποχή από δραστηριότητες που μας ευχαριστούν, αποτελεί σημαντικό παράγοντα, που είναι δυνατό να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Γερή καρδιά με 10.000 βήματα την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα

Γερή καρδιά με 10.000 βήματα την ημέρα 5 φορές την εβδομάδα


Το περπάτημα είναι ο πιο εύκολος τρόπος άσκησης για να διατηρηθείτε σε φόρμα και να προωθήσετε την υγεία σας, σε κάθε ηλικία.

Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 2 ώρες άσκησης την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε άνετα να «πιάσετε» αυτό το όριο μόλις με 10 λεπτά ζωηρό περπάτημα την ημέρα.

Η διατροφή των 4 χρωμάτων που απογειώνει τους δείκτες υγείας

Η διατροφή των 4 χρωμάτων που απογειώνει τους δείκτες υγείας


Κάθε χρώμα στη διατροφή μας κρύβει και ένα πολύτιμο μυστικό υγείας. Ξέρουμε ότι τα πορτοκαλοκίτρινα προιόντα περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, άρα κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Υπάρχρουν όμως και άλλα 3 διατροφικά χρώματα που εκτοξεύουν τους δείκτες υγείας

Τα 7 βήματα για λαμπερό και υγιές πρόσωπο!

Τα 7 βήματα για λαμπερό και υγιές πρόσωπο!


Η λαμπερή και υγιής επιδερμίδα είναι σίγουρα ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Γιατί μας έλκουν τα λαμπερά αντικείμενα;


Από ένα γυαλιστερό κινητό τελευταίας τεχνολογίας μέχρι ένα εκθαμβωτικό διαμαντένιο μονόπετρο η έλξη που νιώθουμε για λεία και λαμπερά αντικείμενα σύμφωνα με νέα μελέτη, έχει πάντα την ίδια εξελικτική ρίζα: τη βασική μας ανάγκη για… νερό!

Ο καρκίνος δεν υπήρχε στην αρχαιότητα…

Η ασθένεια του καρκίνου για πολλούς είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής.
Μια έρευνα μάλιστα, έχει καταλήξει στο γεγονός πως στα αρχαία χρόνια δεν υπήρχε αυτή η πάθηση.

Σπάνιες φωτογραφίες από την κατασκευή του Τιτανικού


Ο Τιτανικός (RMS Titanic ή SS Titanic) ήταν ένα βρετανικό υπερωκεάνιο επιβατηγό πλοίο, που ναυπηγήθηκε και κατασκευάστηκε από το 1909 μέχρι το 1911, από τα ναυπηγεία Harland και Wolff, στο Μπέλφαστ, για την εταιρεία "White Star Line".

Απειλείται με αιματοχυσία η Κριμαία – 2.000 Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στη Σεβαστούπολη

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί πλέον η ειρήνη στην Κριμαία αφού όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων 2.000 Ρώσοι στρατιώτες που βγήκαν από την ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη, κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το καλαμάρι που χορεύει!

Το συγκεκριμένο Γιαπωνέζικο έδεσμα είναι γνωστό ως «odori-don» ή «το καλαμάρι που χορεύει» και αποτελεί μια παραλλαγή του παραδοσιακού σασίμι με καλαμάρι,

Οι πιο διάσημοι καταρράκτες χωρίς νερό!

Το 1969 έπρεπε να εκτελεστούν κάποιες εργασίες στους πιο διάσημους καταρράκτες του κόσμου, αυτούς του Νιαγάρα, οπότε έμειναν από ... νερό.

Το τέλος της μυωπίας με σταγόνες

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής μίας πρωτοποριακής μεθόδου που πραγματοποιείται και στη χώρα μας, καθώς μπορούν να διορθωθούν μικροί βαθμοί μυωπίας, υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού, ακόμα και ανώμαλου αστιγματισμού χωρίς την ανάγκη παραδοσιακής επέμβασης με laser!

Γιατί όταν σταματάμε το κάπνισμά παίρνουμε βάρος


Είναι γνωστές οι επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία. 


Το κάπνισμα διαταράσσει τον ομαλό μεταβολισμό των λιπιδίων και σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αθηρογέννεσης , ινσουλινοαντίστασης και καρκίνου.

«Πυρηνικός χειμώνας» στην Κίνα: Το νέφος εμποδίζει μέχρι και τη φωτοσύνθεση!

Με "πυρηνικό χειμώνα" μοιάζει το νέφος στην Κίνα σύμφωνα με ειδικούς που επισημαίνουν ότι, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, είναι πλέον τόσο εκτεταμένη που εμποδίζει ακόμα και την διαδικασία της φωτοσύνθεσης και πιθανότατα διαταράσσει την διατροφική αλυσίδα.

Αφιέρωμα της Huffington Post στα Μετέωρα

Η Huffingtonpost αυτή τη φορά φιλοξενεί άρθρο-αφιέρωμα στα επιβλητικά Μετέωρα, την πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στον ουρανό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τίτλο του άρθρου.

Το Βόρειο σέλας εντοπίστηκε πάνω από μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου

Το βόρειο σέλας εντοπίστηκε πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη το βράδυ.
Ήταν ορατό από το μακρινό νότο έως το Essex, όπου σύμφωνα με το BBC News ήταν ένα ασυνήθιστο θέαμα.
Εντοπίστηκε επίσης στο Norfolk στην δυτική ακτή, και στη Νότια Ουαλία.
Μία ομάδα φυσικών από το Ηνωμένο Βασίλειο έγραψαν στο Twitter ότι ήταν ορατό και στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία γύρω στις 9μμ.
Οι αιθέριες λάμψεις φωτός προκαλούνται από τις συγκρούσεις μεταξύ των ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων από τον Ήλιο που εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης, και η εμφάνισή του είναι πιο κοινή πάνω από τους μαγνητικούς πόλους του βόρειου και του νότιου ημισφαιρίου, όπου είναι γνωστοί ως aurora australis.
Τα θεαματικό αυτό φαινόμενο αποτελούνταν από κύματα ή ραβδώσεις του απαλού ροζ και πράσινου, αλλά και αποχρώσεις του κόκκινου, κίτρινου, μπλε και βιολετί.
Αποκάλυψη

Streetmuseum: η εφαρμογή-«χρονοκάψουλα» του Μουσείου του Λονδίνου

Ονομάζεται Streetmuseum και αποτελεί την εφαρμογή-«χρονοκάψουλα» του Μουσείου του Λονδίνου, η οποία επιτρέπει στον χρήστη μέσα από τις φωτογραφίες που βγάζει στην πόλη, να ταξιδεύει στο παρελθόν.

Η ιστορία πίσω από μια πολύ παράξενη φωτογραφία

Η παραπάνω φωτογραφία μπορεί να φαίνεται ψεύτικη αλλά δεν είναι. Η ιστορία της είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Το αεροσκάφος που φαίνεται είναι ένα English Electric Lightning F1. Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την English Electric Aviation Company, η οποία είχε συμβόλαιο για τη δημιουργία ενός βομβαρδιστικού στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Επτά πράγματα που σίγουρα δε γνωρίζετε για τα όνειρα


Τα όνειρα αποτελούν ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για τους επιστήμονες, καθώς δεν έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν πλήρως τη σημασία και τη λειτουργία τους.

Βίντεο που γράφει Ιστορία: Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα εισβάλλουν στην Ουκρανία


Ρωσικά επιθετικά-gunship ελικόπτερα Mil Mi-24/35 Hind κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης προκειμένου να παράσχουν κάλυψη στους Ρώσους Πεζοναύτες που χωρίς να φέρουν διακριτικά έχουν καταλάβει την περιοχή.

Είναι εφικτό να ζήσει κανείς μετά θάνατον υποστηρίζει με βεβαιότητα κορυφαίος νευροεπιστήμονας

Έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέσα σε ένα εργαστήριο δίχως παράθυρα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κόβοντας εγκεφάλους σε υπερβολικά πολύ λεπτές φέτες.
Σχέδιό του να προσομοιώσει μέσω υπολογιστή έναν τέλεια διατηρημένο εγκέφαλο, τον οποίο εν συνεχεία θα φορτώσει σε ένα ρομποτοειδές σώμα.

Pink Floyd: The Dark Side of the Moon - Σαν σήμερα κυκλοφορεί το εμβληματικό άλμπουμ

Pink Floyd: The Dark Side of the Moon - Σαν σήμερα κυκλοφορεί το εμβληματικό άλμπουμ

 Εμβληματικό άλμπουμ της ροκ μουσικής και η κορυφαία δημιουργική και εμπορική στιγμή των Pink Floyd. Κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 1973 στις ΗΠΑ και στις 24 Μαρτίου στη Μεγάλη Βρετανία. Αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία, που εξελίχθηκε σε διαχρονική, αφού παρέμεινε για πάνω