Τα πολλά λιπαρά και ιδιαίτερα τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή αυξάνουν περίπου κατά 28% τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού που παρουσιάζει ευαισθησία σε ορμόνες και τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες που διαθέτουν το προβληματικό γονίδιο HER2.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καρκίνος του μαστού οφείλεται στη δράση των οιστρογόνων ή την ορμόνη που ονομάζεται προγεστερόνη.
Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο περιελάμβανε δεδομένα για 10.000 άτομα από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και κατέδειξε την άμεση σχέση μεταξύ κατανάλωσης λιπαρών και ενός συγκεκριμένου τύπου καρκίνου του μαστού.
Η σχέση διατροφής και καρκίνου δεν ήταν εμφανής σε γυναίκες που δεν παρουσίαζαν ευαισθησία στις ορμόνες ή δε διαθέτουν το γονίδιο HER2.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου