Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Το λάδι καρύδας σύμμαχος στη στοματική υγιεινή


Το λάδι καρύδας από κοκοφοίνικα καταπολεμά τα βακτήρια τα οποία χαλάνε και εν συνεχεία σαπίζουν τα δόντια, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας «Athlone» στην Ιρλανδία.
Το εν λόγω λάδι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικά προϊόντα οδοντικής προστασίας, από τη στιγμή που αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λάδι καρύδας επεξεργασμένο με ένζυμα καταπολεμά το βακτήριο του Στρεπτόκοκκου, το οποίο και ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τη φθορά των δοντιών.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% με 90% των παιδιών σε αναπτυγμένες χώρες υποφέρει από χαλασμένα δόντια.
Οι ερευνητές για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι μόνο το λάδι καρύδας που έχει υποστεί επεξεργασία με ένζυμα καταφέρνει να σταματήσει την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του στρεπτόκοκκου, δοκίμασαν και άλλα λάδια όπως το λάδι λαχανικών αλλά και το ελαιόλαδο.
Επίσης, πολλές έρευνες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι διάφορες τροφές έχουν προστατευτική δράση κατά διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών, μεταξύ άλλων το γάλα, έπειτα από προσθήκη ορισμένων ενζύμων προστατεύει την αδαμαντίνη των δοντιών από τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου.
 tragiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου