Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σαγκουίνι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες

Το σαγκουίνι και ο χυμός του περιέχουν έναν ισχυρότατο συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών.
Ενώσεις όπως πολυφαινόλες και φλαβανόνες σε συνδυασμό με την υψηλότατη δόση βιταμίνης C που περιέχεται στον χυμό από σαγκουίνι προστατεύουν καθημερινά τον οργανισμό μας από την
καταστρεπτική δράση των ελευθέρων ριζών που παράγονται λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του καθημερινού στρες, του καπνίσματος κ.ά.
Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμών που περιέχουν αυτά τα αντιοξειδωτικά σχετίζεται με χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαφόρων μορφών καρκίνου, νοσημάτων και αλλοιώσεων του δέρματος κ.λπ.
Παράλληλα, στο σαγκουίνι περιέχονται σημαντικά ποσά φυλικού οξέος, μιας βιταμίνης που φαίνεται ότι προστατεύει ακόμη περισσότερο από τις καρδιοπάθειες, ενώ παράλληλα ενισχύει τις εγκεφαλικές και νευρολογικές μας λειτουργίες.
Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε μια ουσία που λέγεται λυκοπένιο, το οποίο αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που η κατανάλωσή του σχετίζεται με την προστασία από την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου στον οργανισμό.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου