Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ταχίνι: Τα πολλαπλά οφέλη του

To ταχίνι προέρχεται από επιλεγμένους σπόρους σησαμιού, οι οποίοι υπόκεινται σε επεξεργασίες αποφλοίωσης και ξήρανσης και στη συνέχεια πολτοποιούνται.
Πρόκειται για μια τροφή με πλούσια θρεπτική αξία , καθώς διαθέτει πρωτεΐνες, βιταμίνες -Ε, Β1, Β2-  νιασίνη, υδατάνθρακες και αμινοξέα. 

Οι ευεργετικές ιδιότητές του: 
- Καταπολεμάει την οστεοπόρωση γιατί είναι πλούσιο σε ασβέστιο.
- Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα -κάλιο και ψευδάργυρος.
- Έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση, και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, με τη βοήθεια του μαγγάνιου και σελήνιου.
- Βάζει τέλος στον πονοκέφαλο και τις χρόνιες ημικρανίες, λόγω του φώσφορου και του μαγνησίου του.
- Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών, εξαιτίας των αμινοξέων του.
- Έχει αντικαρκινική δράση, ενώ ενδέχεται να δρα ανασταλτικά στο Αλτσχάιμερ.
- Μειώνει τα λιπαρά με τα Ω6 του.
- Προστατεύει από τη γήρανση καθώς  διαθέτει βιταμίνη Ε.

boro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου