Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Corydalis yanhusuo: Το θαυματουργό παυσίπονο βότανο

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό παυσίπονο για την αντιμετώπιση του φλεγμονώδους και του νευροπαθητικού πόνου αποδεικνύεται το κινέζικο βότανο Corydalis yanhusuo.
Φύεται στη Σιβηρία, την Βόρειο Κίνα και την Ιαπωνία και είναι παραδοσιακά γνωστό για την ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου, τον πόνο στο στήθος και το κοιλιακό άλγος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Κίνας και το Ινστιτούτο Dalian Φυσικής και Χημείας, πραγματοποίησαν μελέτη για να αποδείξουν την αναλγητική δράση του εκχυλίσματος του βοτάνου και συγκεκριμένα του συστατικού DHCB.
Όπως προέκυψε από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, η DHCB μειώνει τόσο τον φλεγμονώδη πόνο που οφείλεται σε βλάβες ιστών, αλλά και τον νευροπαθητικό ο οποίος είναι πιο «δύσκολος» και οφείλεται σε βλάβες νεύρων και για τον οποίο δεν υπάρχουν ακόμη θεραπείες.
Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα το πλεονέκτημα του DHCB είναι ότι δεν οδηγεί σε εξάρτηση.
«Η φαρμακευτική βιομηχανία αγωνίζεται να βρει νέα φάρμακα. Ωστόσο, για αιώνες οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει τα βότανα για να αντιμετωπίσουν πλήθος προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβανομένου του πόνου.
Ο σκοπός μας ήταν να αναγνωρίσουμε συστατικά σε αυτά τα βότανα που μπορούν να μας αποκαλύψουν νέους τρόπους να αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας», δήλωσε ένας εκ των ερευνητών, ο δρ Oliver Civelli.
tragiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου