Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κόκκινος συναγερμός για τον ιό της γρίπης.


H λίστα των θυμάτων της γρίπης μεγαλώνει επικίνδυνα, αφού το Σαββατοκύριακο (15-16 Φεβρουαρίου), 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 39.

Ήδη, 59 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ άλλοι τρεις εισήχθησαν σε ΜΕΘ, δύο στο «Βενιζέλειο» και ένας στο «Σωτηρία».

Οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τα θύματα στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κλπ).

Οι ειδικοί επιστήμονες συμβουλεύουν όλους όσους ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν τη σχετική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Η ηλικιακή ομάδα "υψηλού κινδύνου" είναι εκείνη μεταξύ 50 και 69 ετών, στις οποίες κατατασσονται τα 69 σοβαρά περιστατικά γρίπης. Οι άνδρες κατέχουν την πρωτιά με 81 σοβαρά περιστατικά.

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος, η οποία προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο.

Να σημειωθεί ότι μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Στην Ελλάδα εποχικές εξάρσεις γρίπης  εμφανίζονται κατά τους χειμερινούς μήνες, δηλαδλη από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου