Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

7 πρώιμα σημάδια που «δείχνουν» καρδιακά προβλήματα


Τα καρδιακά προβλήματα δε συμβαίνουν από τη μία στιγμή στην άλλη.
Συνήθως, η καρδιά στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν.

Μπορείτε να γνωρίζουμε τα συμπτώματα ενός πραγματικού καρδιακού προβλήματος, αλλά οι έρευνες επιμένουν ότι υπάρχουν πολλά πρώιμα σημάδια, που οι περισσότεροι αγνοούμε.
Το ροχαλητό μπορεί να είναι ενοχλητικό για τον /την σύντροφό σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας. Οποιοδήποτε μάλιστα, πρόβλημα σχετικό με τον ύπνο, μπορεί να είναι μία ένδειξη καρδιακής δυσλειτουργίας.
Συγκεκριμένα, μία από τις υποκείμενες αιτίες του ροχαλητού είναι η περιορισμένη αναπνοή, η οποία συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο για πολλά είδη καρδιαγγειακής νόσου.
Στην πραγματικότητα, τα άτομα με άπνοια ύπνου έχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Τα σeξουαλικά προβλήματα είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια που στέλνει η καρδιά.
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) και η καρδιακή υγεία είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες.
Μια μελέτη μάλιστα, που εξέτασε άνδρες, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για καρδιαγγειακή νόσο, διαπίστωσε ότι δύο από τα τρία άτομα είχαν υποφέρει από στυτική δυσλειτουργία στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι τη διάγνωση τους.
Μια στύση απαιτεί τη ροή του αίματος στο πέoς. Η στένωση και σκλήρυνση των αρτηριών περιορίζει τη ροή του αίματος και δεδομένου ότι αυτές οι αρτηρίες είναι μικρότερες από αυτές που πηγαίνουν προς την καρδιά, εμφανίζεται ΣΔ πριν από οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα καρδιαγγειακών προβλημάτων.
tragiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου