Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Gastroenterology έδειξε πως η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα στα αναψυκτικά μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη γλυκιά γεύση.
Στο πλαίσιο της μελέτης, η μαγνητική απεικόνιση του εγκεφάλου έδειξε ποιες περιοχές ενεργοποιούνται όταν καταναλώνουμε κανονικά αναψυκτικά και αναψυκτικά διαίτης. Διαπίστωσαν πως το ανθρακικό εξαλείφει οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να αντιληφθεί ο εγκέφαλός μας.
«Το αναψυκτικό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη γλυκιά γεύση», δήλωσε η Catia Sternini από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Είναι σαν να ξεγελά τον εγκέφαλο.»
«Έχει παλαιότερα αποδειχθεί ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά στα αναψυκτικά.
Πηγή: onmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου