Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

5+1 μυστικά για να διώξετε την κυτταρίτιδα!

κυτταριτιδα 

Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από συσσωρευμένο νερό και λίπος ανάμεσα στο δέρμα σας και τον υποδόριο ιστό. Τo κάπνισμα, η κακή διατροφή, η καθιστική ζωή αλλά και οι γυναικείες ορμόνες ευθύνονται για την εμφάνισή της. Τι μπορείτε  να κάνετε για να βελτιώσετε την “όψη του φλοιού πορτοκαλιού”;

Παραμείνετε υδατωμένοι
Το νερό είναι ο πιο υγιεινός λιποδιαλύτης και σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή, ο καλύτερος σύμμαχος στην απώλεια βάρους και στην εξάλειψη της κυτταρίτιδα αφού με τη διούρηση αποβάλλετε τοξίνες, υπεύθυνες για την κατακράτηση που κάνει το δέρμα  να δείχνει καπιτονέ. 8 – 10 ποτήρια νερό ημερησίως επιβάλλονται.
Αλλάξτε το διαιτολόγιο σας
Περιορίστε τους υδατάνθρακες (π.χ., μακαρόνια) και διπλασιάστε την πρωτεΐνη στα γεύματα σας. Δύο βραστά αυγά για πρωινό αντί για 3 φέτες ψωμί με βούτυρο, θα σας κρατούν χορτάτη και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας. Επίσης κόψτε το λκοόλ και αναψυκτικά, ειδικά αν αυτά είναι τύπου Cola, τα επεξεργασμένα τρόφιμα,το  αλάτι, τη ζάχαρη, τις ζύμες, τα ψωμιά. Για πρωινό φτιάξτε ένα χυμό κατά της κυτταρίτιδας: βάλτε σε ένα μπλέντερ μύρτιλλα, κεράσια, πορτοκάλια, φράουλες και μάνγκο. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτοχημικά και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας.
Κάντε απολέπιση
Χρησιμποιείτε σκληρό σφουγγάρι στο μπάνιο και κάνετε απολέπιση . Μία καλή μάλαξη (όχι επιθετική) στα προβληματικά σημεία, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στη βελτίωση της εικόνας τους. Φτιάξτε μόνες σας scrub: με δύο μέρη ζάχαρη και μία κουταλιά αφρόλουτρο.
Επιλέξτε σωστά το προϊόν 
Ένα συσφικτικό προϊόν μπορεί να ενισχύσει την όλη προσπάθεια. Ειδικά, όσα περιέχουν καφεΐνη και συνένζυμο Q10, δημιουργούν μία «ασπίδα» σε γλουτούς, μηρούς και στην περιοχή πάνω από τα γόνατα, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα.
Γυμναστείτε
Ναι, χρειάζεται!  Αλλά δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσετε πολύ. Κάντε το εξής, κάθε μέρα: 10 λεπτά ήπιο τρέξιμο, 10 λεπτά βαράκια. Τι είναι 20 λεπτά μέσα στην ημέρα σας, αν είναι να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα

Το μυστικό

Αν η κυτταρίτιδα είναι στο πρώτο στάδιο, (έχει 3 στάδια ανάλογα με τη σοβαρότητα) τότε το  λεμφικό μασάζ που ενεργοποιεί τα λεμφικά αγγεία και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος βοηθά στη μείωση της κατακράτησης, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα των προβληματικών σημείων. Αν όμως είστε στο 2ο ή 3ο στάδιο τότε τα αποτελέσματα του λεμφικού μασάζ είναι παροδικά, και ίσως χρειάζεστε πιο δραστικά μέτρα που να περιλαμβάνουν νυστέρι.

Πηγή:Όμορφα μυστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου