Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Δέκα αξιοθέατα της Βραζιλίας που αξίζει να δείτε!

Δέκα αξιοθέατα της Βραζιλίας που αξίζει να δείτε! (φωτο)

Έχετε προγραμματίσει ένα αξέχαστο ταξίδι στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014! Η εμπειρία θα είναι μοναδική και σίγουρα θα βρείτε χρόνο να δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας, αφού η Βραζιλία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο!


Η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σας κρύβει πολλές εκπλήξεις, που αξίζει να ανακαλύψετε. Από αποικιακές πόλεις - μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έως μαγευτικές παραλίες και τροπικά δάση, σας παρουσιάζουμε τα κορυφαία δέκα μέρη, που δεν πρέπει να χάσετε από τη Βραζιλία!
Καταρράκτες Iguazu
Οριοθετώντας τα σύνορα μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλία, αυτοί οι καταρράκτες θεωρούνται από τους πιο θεαματικούς στον κόσμο. Με πάνω από 250 μεμονωμένες πτώσεις, ο καταρράκτης Iguazu είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους, με τον ταχύτερο ρυθμό ροής νερού στον κόσμο. Διάδρομοι και γέφυρες βοηθούν τους επισκέπτες να δουν από κοντά την γοητευτική δύναμη της φύσης.

Ποταμός Αμαζόνιος

Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Θεωρείται ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στη Γη μετά τον Νείλο, με μήκος 6.400 χιλιόμετρα και διασχίζοντας τη Βραζιλία περνά από το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο.
Μπορείτε να κλείσετε θέση σε μια από τις οργανωμένες περιηγήσεις στον ποταμό, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας. Ακολουθήστε πολυτελή πακέτα ή περιπετειώδεις ξεναγήσεις, που περιλαμβάνουν ψάρεμα πιράνχας ή διαμονή σε δύσβατα σημεία.

Οι παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Η Βραζιλία είναι διάσημη για τις παραλίες της και δεν νοείται ταξίδι στη χώρα, χωρίς μια επίσκεψη στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι παραλίες του Ρίο, στέκι ντόπιων και τουριστών από όλο τον κόσμο η έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου και του τραγουδιού. Η μοντέρνα Ipanema, δίπλα στην πλούσια ομώνυμη συνοικία παραμένει καθαρή παρά τα πλήθη των επισκεπτών της, που νοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, απολαμβάνοντας τον ήλιο.
Η ξακουστή Copacabana, βρίσκεται κοντά στο όρος Sugarloaf και είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία συνάντησης των ντόπιων, ενώ η Arpoador είναι ιδανική για τους λάτρεις του surf. Με μια παραλία για κάθε γούστο, να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

Υγρότοποι Pantanal

Ένας από τους μεγαλύτερους τροπικούς υγρότοπους στον κόσμο, ο Pantanal φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ζωικών ειδών. Από αιλουροειδή και μικρά θηλαστικά, έως απειλούμενα με εξαφάνιση πουλιά, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ξεναγήσεις στα έλη και τα ποτάμια ,θα σας δώσουν την ευκαιρία να βιώσετε μια έκδοση σαφάρι της Νότιας Αμερικής. Το Pantanal είναι ακόμα, αναμφισβήτητα το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να δείτε από κοντά τους άπιαστους ιαγουάρους στην άγρια ​​φύση.

Το Θέατρο του Αμαζονίου (Teatro Amazonas)

Το Θέατρο του Αμαζονίου, που χτίστηκε το 1896, είναι ένα κόσμημα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Το εντυπωσιακό του κτήριο φτιάχτηκε με υλικά που ήρθαν από την Ευρώπη και στην μακρά ιστορία του έχει φιλοξενήσει διάσημους τραγουδιστές όπερας, αλλά και ντόπιους καλλιτέχνες Μετά από 90 χρόνια απουσίας είναι και πάλι σε λειτουργία, με παραστάσεις, που περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικά έργα, ακόμα και φεστιβάλ.

Lençóis Maranhenses

Αυτό το εθνικό πάρκο στην πολιτεία Maranhao είναι γεμάτο με ψηλούς αμμόλοφους λευκής άμμου, αλλά αυτό που το κάνει μοναδικό είναι οι ιδιαίτερα εντυπωσιακές πράσινες και μπλε λίμνες γλυκού νερού και οι λιμνοθάλασσες.
Παραλίες στη Florianópolis

Με περισσότερες από 42 μοναδικές παραλίες, η πόλη Florianópolis, στο νησί Santa Catarina προσφέρει αμέτρητες επιλογές για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Οι επισκέπτες της μπορούν να απολαύσουν kite surf, kayak και ιστιοπλοΐα στις παρθένες παραλίες της. Φιλοξενεί, μάλιστα, αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς, λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών της για surfing.
Blumenau

Στη νότια Βραζιλία, η πόλη Blumenau φιλοξενεί ένα αρκετά μεγάλο μέρος του γερμανικού πληθυσμού της χώρας, ο οποίος έφτασε στα τέλη του 19ου αιώνα. Η γερμανική επιρροή είναι εμφανής στη βαυαρική αρχιτεκτονική πολλών κτηρίων της πόλης, αλλά και στη διοργάνωση της ετήσιας γιορτής μπύρας,Oktoberfest, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.
Ιστορικό Κέντρο του Salvador da Bahia

Μια πόλη - μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μία από τις αρχαιότερες στην Αμερική, η Salvadore da Bahia ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας από το 1549 έως το1763. Οι ποικίλλες πολιτιστικές επιρροές που έχει δέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι φανερές σήμερα στις τέχνες της πόλης, την κουζίνα και στο φωτεινό, αναγεννησιακού στιλ ιστορικό κέντρο της.
Το Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή

Το μεγαλοπρεπές άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, στέκεται με απλωμένα τα χέρια σαν να καλωσορίζει τον κόσμο, σε ύψος 710 μέτρων. Έχει ύψος 32 μέτρα, ζυγίζει 1.000 τόνους και είναι εγκατεστημένο με τρόπο ώστε να ατενίζει την πόλη του Ρίο. Είναι ίσως το πιο εμβληματικό σύμβολο της Βραζιλίας.
Βρίσκεται στην κορυφή του όρους Corcovadoστο Εθνικό Πάρκο Tijuca και ονομάστηκε ένα από τα "Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου" το 2007. Το άγαλμα είναι ένας τόπος προσκυνήματος και φιλοξενεί θρησκευτικές τελετές. Ανεξάρτητα, όμως αν είστε πιστός ή όχι, ο δρόμος προς την κορυφή θα σας χαρίσει εκπληκτική θέα στην πόλη και τα περίχωρα της.

 news.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου