Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Απόκοσμες εικόνες και όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!


 Απόκοσμες εικόνες και όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου!

Μέσα στην καρδιά ενός βουνού είναι κρυμμένος, σχεδόν 30 εκατομμύρια χρόνια, ο ψηλότερος και βαθύτερος καταρράκτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Το μαγευτικό αυτό θέαμα βρίσκεται στο βουνό «Lookout» του Τενεσί και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά τοπία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Τα «πολύχρωμα» νερά του Ruby Falls, όπως ονομάζεται, πέφτουν από ύψος 44 μέτρων και συγκεντρώνονται σε μία «πισίνα», η οποία βρίσκεται μέσα στην σπηλιά, και συναντώνται στην βάση του βουνού, με τον Tennessee River. Μέχρι τον 20ο αιώνα δεν υπήρχαν φυσικά ανοίγματα προς τον καταρράκτη, ενώ αντίθετα η σπηλιά ήταν προσβάσιμη, ωστόσο, για τις ανάγκες κατασκευής μίας σιδηροδρομικής γραμμής το 1905, η είσοδος προς την σπηλιά χρειάστηκε να κλείσει.
Ο Leo Lambert, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα amusing planet, ο οποίος έχει ως χόμπι την εξερεύνηση σπηλιών, ενθουσιάστηκε με το «εύρημά» για αυτό αποφάσισε να το μοιραστεί με τον κόσμο και να δώσει την δυνατότητα σε τουρίστες να το επισκέπτονται. Το φθινόπωρο του 1928, η ομάδα ανασκαφών, που προσέλαβε, ανακάλυψε μία δίοδο ύψους 79 μέτρων κάτω από την σπηλιά και 48 μέτρα ύψος. Στην διάρκεια της ανασκαφής και ενώ ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιους ασυνήθιστους βράχους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον πανύψηλο καταρράκτη. Ο Leo Lambert αποφάσισε να ονομάσει τον καταρράκτη Ruby, τιμώντας την γυναίκα του, η οποία ήταν από τους πρώτους που αντίκρισαν το θέαμα.
Ο ίδιος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα δύο εντυπωσιακά μέρη, την σπηλιά και τον καταρράκτη, οργανώνοντας ξεναγήσεις για επισκέπτες προκειμένου να μπορέσουν να θαυμάσουν από κοντά τα δύο μοναδικά «ευρήματα». Ωστόσο, παρά την μεγάλη ανταπόκριση που είχαν τα «ταξίδια» στον εσωτερικό καταρράκτη, ο κόσμος δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται με τις ξεναγήσεις στην σπηλιά και λόγω έλλειψης ενθουσιασμού, έκλεισε το 1935.
Οι συνεχείς αλλαγές στο εσωτερικό της σπηλιάς, οι εκσυγχρονισμένοι φωτισμοί που αντανακλούν στα τρεχούμενα νερά του καταρράκτη, όπως επίσης και η προσθήκη ανελκυστήρων για την διευκόλυνση των τουριστών είναι μερικές από τις ανατρεπτικές αλλαγές που συνεχίζουν να προσεγγίζουν πλήθος κόσμου ετησίως.







 
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου