Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Bardarbunga στην Ισλανδία

Για περισσότερο από ένα μήνα, το ηφαίστειο Bardarbunga της Ισλανδίας έχει μία ενεργή δράση διασκορπίζοντας λάβα στον αέρα, και καλύπτει την περιοχή με μια κουβέρτα τέφρας.

Και ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι καλούνται να μείνουν μακριά, ο σκηνοθέτης και φωτογράφος Eric Cheng ταξίδεψε όσο πιο κοντά μπορούσε στο επίκεντρο της έκρηξης, και κατάφερε να συλλάβει την ηφαιστειακή δραστηριότητα σε εκπληκτική υψηλής ευκρίνειας κάμερα.
Χρησιμοποιώντας ένα drone, εξοπλισμένο με μια φωτογραφική μηχανή της GoPro, ήταν σε θέση να καταγράψει βίντεο από το κέντρο του πεδίου λάβας της περιοχής, και απίστευτες σκηνές από τον πυρήνα του.
Το Bardarbunga είναι ένα μεγάλο ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από παγετώνα Vatnajokull της Ισλανδίας, στο κέντρο της χώρας. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι κρυμμένο κάτω από πάγο,  όπου πραγματοποιούνται και οι περισσότερες εκρήξεις.
Μία από τις σχισμές του και συγκεκριμένα η Veidivötn εκτείνεται πάνω από 100 χλμ προς τα νότια δυτικά, φθάνοντας σχεδόν το ηφαίστειο Torfajökull. Ενώ η σχισμή Trollagigar εκτείνεται 50 χλμ στην βορειο-ανατολική πλευρά  προς το ηφαίστειο Askja. Αυτή ήταν και η περιοχή που γυρίστηκε το βίντεο.
Η πιο πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου ξεκίνησε τον Αύγουστο, και οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και ένα χρόνο.
Αποκάλυψη
Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου