Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Tο ηφαίστειο που τρομάζει όλη την Ευρώπη!

Tο ηφαίστειο που τρομάζει όλη την Ευρώπη!  (φώτο)

Κόκκινος συναγερμός καθώς βρυχάται εδώ και μία εβδομάδα!



Τυχόν έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα στην Ισλανδία, που βρυχάται εδώ και περίπου μία εβδομάδα, τρέμει η Ευρώπη, καθώς υπάρχουν φόβοι να μπλοκαριστεί ο εναέριος χώρος, όπως συνέβη και το 2010!
Το ηφαίστειο βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας, τον Βατναγιοεκούλ και το ύψος του υπερβαίνει τα 2.000 μέτρα.
Bardarbungavolcanoe.jpg
Από το προηγούμενο Σάββατο, παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στο Μπαρνταρμπούνγκα, ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει εκραγεί. «Προς το παρόν, η έκρηξη θεωρείται μικρή. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν η έκρηξη θα παραμείνει κάτω από τον παγετώνα ή όχι», ανέφερε η διεύθυνση της ισλανδικής αστυνομίας σε μία ανακοίνωση.
image-98932382.jpg
Η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο έχει εκκενωθεί από την Τετάρτη αν και είναι ακατοίκητη, καθώς αποτελεί τουριστικό προορισμό, ενώ η Ισλανδία απαγόρευσε την αεροπορική κυκλοφορία στο σημείο, αφού εκτοξεύονται ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ηφαιστειακής σκόνης.
IcelandVolcano23814sk.jpg
Η περίπτωση του Μπαρνταρμπούνγκα έχει σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, φέρνοντας στο νου την έκρηξη ενός άλλου ισλανδικού ηφαιστείου, του Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ, το 2010: τότε, είχε προκληθεί το μεγαλύτερο κλείσιμο εναέριου χώρου στην Ευρώπη σε καιρό ειρήνης, καθώς πάνω από 100.000 πτήσεις ακυρώθηκαν μέσα σε ένα μήνα και περίπου οκτώ εκατομμύρια ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια!
_77064096_volcano.jpg



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου