Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ένας εντυπωσιακός ποταμός με μήκος 2.330 χλμ !

Ένας εντυπωσιακός ποταμός με μήκος 2.330 χλμ !  (εικόνες)
Η διαδρομή σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ που σχηματίζεται, γνωστή με το όνομα «The Loop», έξι μίλια μακριά από τη συμβολή των ποταμών Γκριν και Κολοράντο, περνά μέσα από το Εθνικό Πάρκο Canyonlands, μια απομακρυσμένη τοποθεσία στη νοτιοανατολική Γιούτα.
Το Εθνικό Πάρκο Canyonlands, προστατεύει μία από τις πιο «αγνές» περιοχές του αχανούς οροπεδίου του Κολοράντο και είναι γεμάτο από φαράγγια, απότομα βουνά και τεράστιες κολώνες από αμμόλιθο .
O Κολοράντο είναι ο κύριος ποταμός που ρέει στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και στο βόρειο Μεξικό. Έχει μήκος περίπου 2.330 χιλιόμετρα. Πηγάζει από τα κεντρικά Βραχώδη Όρη και στη συνέχεια ρέει προς τα νοτιοδυτικά κατά μήκος του οροπεδίου του Κολοράντο…

2
… μέχρι να φτάσει λίμνη Μηντ, στη συνοριακή γραμμή Νεβάδας-Αριζόνας, όπου στρίβει προς τα νότια και φτάνει στο Μεξικό, όπου σχηματίζει ένα εκτενές δέλτα, και εκβάλει στον κόλπο της Καλιφόρνιας.

3
Ο ποταμός είναι γνωστός για τα φαράγγια τα οποία διασχίζει στο ρου του, μεταξύ των οποίων και το Γκραν Κάνυον, ένα από τα μεγαλύτερα της Γης. Το θαυμάζουμε εδώ!

4
Οι όχθες του ποταμού κατοικούνται για τουλάχιστον 8 χιλιετίες, ενώ πριν 1.000 με 2.000 χρόνια δημιουργήθηκαν ανεπτυγμένες αγροτικές κοινωνίες, οι οποίες θεωρούνται από τις πιο περίπλοκες κοινότητες ιθαγενών της βόρειας Αμερικής.
Ο ποταμός είναι πολύτιμη πηγή νερού για τις αγροτικές και αστικές περιοχές τις οποίες διασχίζει, και οι οποίες δέχονται λίγες βροχοπτώσεις.

5
Το Γκραν Κάνυον προσελκύει περισσότερα από 4 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Η έντονη χρήση των νερών του ποταμού τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα ο ποταμός να στερέψει στα τελευταία περίπου 150 χιλιόμετρα, εκτός και αν απελευθερώνεται επαρκές νερό από τα φράγματα.

6
Ράφτινγκ στον ποταμό Κολοράντο!

7
Φαράγγι του ποταμού Κολοράντο
 Σήμερα, ο Κολοράντο θεωρείται ένας από τους καλύτερα ελεγχόμενους ποταμούς στο κόσμο.


 infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου