Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Βρέθηκε ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που υπήρξε ποτέ!


Ο ανώνυμος ακόμα γίγαντας πιστεύεται πως έζησε στα δάση της Παταγονίας πριν από 95 και 100 εκατομμύρια χρόνια.

Παλαιοντολόγοι στην Αργεντινή ανακάλυψαν τα απολιθωμένα οστά του μεγαλύτερου δεινοσαύρου που έχει πατήσει το πόδι του στη γη. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.
Ποιο Κινγκ Κονγκ και ποιος Γκοντζίλα; Η πραγματικότητα, έστω κι αν μιλάμε για εκατομμύρια χρόνια πίσω, πολλές φορές ξεπερνά την κινηματογραφική φαντασία…
Ομάδα παλαιοντολόγων στην Αργεντινή ανακάλυψε τα απολιθωμένα οστά του μεγαλύτερου δεινοσαύρου που έχει πατήσει το πόδι του στη γη. Με βάσει τους υπολογισμούς που έγιναν, εκτιμάται πως είχε μήκος 40 και ύψος 65 μέτρα, ενώ το βάρος του ήταν 77 τόνοι (!), περίπου όσο 14 αφρικανικοί ελέφαντες, ξεπερνώντας κατά περίπου 7 τόνους από τον προηγούμενο μεγαλύτερο δεινόσαυρο, τον Αργεντινόσαυρο.
Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός γιγαντιαίου φυτοφάγου, που εντοπίζεται στα τέλη της κρητιδικής περιόδου, δηλαδή πριν από περίπου 95-100 εκατομμύρια χρόνια.
Τα απολιθωμένα οστά εντοπίστηκαν αρχικά από έναν αγρότη σε μία έρημο στο δυτικό τμήμα της Παταγονίας και στη συνέχεια ανέλαβε δράση μία ομάδα παλαιοντολόγων, που έφερε στην επιφάνεια περίπου 150 οστά σε πολύ καλή κατάσταση.

Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου