Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κόκκινος συναγερμός στην Βρετανία απο την κακοκαιρία- Εικόνες

Ισχυρές καταιγίδες, πλημμύρες και θυελλώδεις άνεμοι μαστίζουν σήμερα τη Βρετανία, μέρα που αποκαλείται «Άγρια Τετάρτη».
Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες που αγγίζουν τα 177 χιλιόμετρα την ώρα και ήδη δυτική Ουαλία και βορειοδυτική Αγγλία έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό.

Η επιτροπή Cobra, ειδική στα ζητήματα αντιμετώπισης διαφόρων ειδών κρίσεων, δήλωσε πως τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα, σε ό, τι αφορά στην βοήθεια στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.
Πάνω από 420.000 επιχειρήσεις και κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, η κυκλοφορία σε οδικά δίκτυα έχει διακοπεί, δέντρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα, σιδηροδρομικοί σταθμοί και σχολεία παραμένουν κλειστά και οι τοπικές αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς διατρέχουν «θανάσιμο κίνδυνο».
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός Κάμερον αναφέρει πως «τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα», ενώ σημειώνει πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.
Ταυτόχρονα, έχουν εκδοθεί 16 προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες, 14 στο Μπέρκσιρ, στο Σόμερσετ και το Σάρεϊ, όπου η στάθμη του ποταμού Τάμεση ξεπέρασε το όριο προκαλώντας υπερχείλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου