Δείτε τα, κατεβάστε τα και κάντε ευκολότερη την καθημερινότητα σας...
1)Dropbox
Το Dropbox είναι μια σπουδαία εφαρμογή η οποία σας επιτρέπει να οργανώσετε τα αρχεία σας από όπου και εάν βρίσκεστε. Εάν χρησιμοποιείτε παραπάνω από έναν υπολογιστή για να κάνετε τις διάφορες εργασίες σας, με το Dropbox μπορείτε να συγχρονίσετε όλα τα αρχεία σας σ’ έναν λογαριασμό. Ξεχάστε την μεταφορά αρχείων σε USB sticks ή σε διάφορα emails. Τώρα έχετε την δυνατότητα να τοποθετήσετε όλα τα αρχεία σας στον Dropbox φάκελό σας και εφόσον έχετε εγκατεστημένη την αντίστοιχη εφαρμογή στον υπολογιστή σας ή στο κινητό (μιας και είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλες τις πλατφόρμες) έχετε άμεση πρόσβαση σ’ αυτά. Τέλος εάν στην χειρότερη περίπτωση χάσετε το κινητό σας ή το laptop σας, όλα τα αρχεία σας είναι αποθηκευμένα στους server του Dropbox άρα είναι διαθέσιμα από όποιο σημείο και εάν βρίσκεστε. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσετε την εφαρμογή κάντε κλικ εδώ.
2)CCleaner
Το πασίγνωστο και απαραίτητο εργαλείο καθαρισμού για όλους τους υπολογιστές δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας μιας και -παρότι έχει "παλιώσει"- η ύπαρξή του αλλά και οι λειτουργίες του το καθιστούν εδώ και χρόνια αναντικατάστατο. Με αυτό και ανάλογα βέβαια με τον αριθμό των άχρηστων αρχείων που υπάρχουν στον υπολογιστή σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετό χώρο στους σκληρούς σας δίσκους. Παράλληλα θα παρατηρήσετε και μια αισθητή διαφορά προς τα πάνω όσον αφορά τις γενικές επιδόσεις του υπολογιστή σας. Αυτό γίνεται διότι διαγράφονται αρκετά στοιχεία που είναι «άχρηστα» από διάφορα προγράμματα όπως τα Google Chrome, Micosoft Office, Winrar, Mozila Firefox κ.α. Τέλος, πέραν των άλλων, η δεύτερη βασική του λειτουργία είναι και η εκκαθάριση της registry του μηχανήματός σας, η οποία διαγράφει είτε όσες καταχωρήσεις είναι κενές (δηλαδή δεν οδηγούν κάπου), είτε αυτές που δεν χρειάζονται. Καλό θα ήταν πάντως κάθε φορά που κάνετε επεμβάσεις στη registry να κρατάτε και ένα backup (υπάρχει η σχετική επιλογή στο Ccleaner) για να μην βρεθείτε αργότερα προ εκπλήξεως. Το CCleaner το κατεβάζετε από εδώ.
Διαβάστε επίσης:
Πως να δημιούργησετε ένα usb ηλιακό φορτιστή! (Video)
3)Speedfan
Όσοι ασχολείστε με το άθλημα του overclocking σίγουρα αυτό το πρόγραμμα θα το γνωρίζετε. Με το Speedfan μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τις θερμοκρασίες, τις τάσεις, αλλά και τις ταχύτητες των ανεμιστήρων που βρίσκονται στο hardware του υπολογιστή σας. Εάν κάτι υπερθερμανθεί επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε τις στροφές των ανεμιστήρων και έτσι οι θερμοκρασίες θα εμφανίζονται (αλλά και θα μεταβάλλονται) δυναμικά στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης σας. Γενικά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που θα παρατηρήσετε. Το Speedfan συνίσταται σε υπολογιστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερθέρμανσης. Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ.
4)Teamviewer
Εάν στην τελική δεν βγάλετε άκρη με τα προβλήματα του υπολογιστή σας και θα θέλατε μια δεύτερη γνώμη (ή ίσως μια γνώμη πιο ειδικού γι’ αυτά τα θέματα) τότε το Teamviewer θα σας λύσει τα χέρια. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης μπορείτε να λάβετε ή να δώσετε ένα χέρι βοηθείας μέσω Internet. Θεωρείται βασικό εργαλείο για τους τεχνικούς Η/Υ αφού πλέον μπορούν να διαχειριστούν σχεδόν εξ’ αποστάσεως όλους τους πελάτες τους μέσω μιας ασφαλούς σύνδεσης. Υποστηρίζει αρκετές γλώσσες, είναι πολύ εύχρηστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συνδέσεις VPN αλλά και για μεταφορά αρχείων. Και πάνω απ’ όλα είναι δωρεάν και κατεβαίνει άμεσα από εδώ!
5)Recuva
Πόσες φορές -κυρίως από συνήθεια ή εκ παραδρομής- έχετε αδειάσει τον κάδο ανακύκλωσής σας και μετά το έχετε μετανιώσει οικτρά αφού υπήρχε κάτι μέσα που δεν θέλατε να σβηστεί; Μην ανησυχείτε όμως μιας και πάντα υπάρχει τρόπος ανάκτησης. Και όχι δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε πανάκριβες λύσεις του εμπορίου (αν και μερικές φορές αυτό μοιάζει αναπόφευκτο) μιας και με το Recuva μπορείτε να επαναφέρετε διαφόρων τύπων αρχεία ακόμα και μετά από format. Επίσης, αρκετά υψηλά ποσοστά πιθανοτήτων υπάρχουν και για «χτυπημένους» δίσκους ειδικά αφού μιλάμε για ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.
6)Microsoft Security Essentials
Γνωρίζουμε ότι για δωρεάν antivirus οι προτάσεις είναι αρκετές. Πολλές φορές μάλιστα οι απόψεις διίστανται για τα ποια είναι η πιο αποτελεσματική. Όμως από τις πιο απλές, εύχρηστες αλλά και με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας εντοπισμού είναι το MSE. Μπορεί να ανιχνεύσει αλλά και να «καθαρίσει» αρκετούς από τους υιούς, spyware αλλά και διάφορα άλλα κακόβουλα προγράμματα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στον κόσμο του Internet. Με καθημερινά updates, δυνατότητες προγραμματισμού για αυτόματο έλεγχο αλλά και πολύ μικρή κατανάλωση πόρων του συστήματός σας, το MSE φαίνεται να έχει το κάτι παραπάνω και να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Είναι διαθέσιμο δωρεάν από εδώ.
7)Revo Uninstaller
Αρκετές φορές θα έχετε παρατηρήσει ότι αφού κάνετε uninstall ένα πρόγραμμα από το κλασικό Add/Remove εργαλείο των Windows, μερικά αρχεία αρνούνται να σβηστούν πεισματικά και παραμένουν στον σκληρό σας δίσκο. Με την χρήση του Revo Uninstaller όμως δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Επιλέγοντας το πρόγραμμα το οποίο θέλετε να καταργήσετε σας δίνεται η δυνατότητα (αφού τρέξει το απαραίτητο uninstall αρχείο) να ψάξετε πλήρως τον υπολογιστή σας για τυχόν «απομεινάρια». Η αναζήτηση δεν περιορίζεται μόνο στους τοπικούς σκληρούς σας δίσκους, αλλά επεκτείνεται και στην registry η οποία μπορεί να «ελαφρύνει» αρκετά από την συγκεκριμένη διεργασία, κερδίζοντας έτσι αρκετά σε επιδόσεις αλλά και στην μείωση καταπόνισης του συστήματός σας. Μπορεί το scan να διαρκεί λίγο περισσότερη ώρα αλλά αξίζει τον κόπο. Ξεχάστε το εργαλείο των Windows και ξεκινήστε από σήμερα κιόλας την χρήση του Revo Uninstaller το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.
8)Easeus Partition Master
Φτάσατε σε σημείο που ο σκληρός σας δίσκος δεν αντέχει άλλο και αποφασίσατε να επενδύσετε τα χρήματά σας σ' έναν καινούριο 2TB που σας έχει γυαλίσει εδώ και καιρό. Όμως τα 2TB είναι λίγο υπερβολικά δεν νομίζετε; Δεν θα θέλατε να έχετε για παράδειγμα τέσσερις ξεχωριστούς εικονικούς δίσκους, τους οποίους θα χρησιμοποιούσατε έναν για το λειτουργικό, έναν για τα παιχνίδια σας, έναν για την μουσική σας κ.ο.κ.; Με το Easeus Partition Master αυτή η διαδικασία γίνεται πλέον παιχνιδάκι. Ξεχάστε το δύσχρηστο εργαλείο Disk Management των Windows μιας και με το Easeus (οι παλιοί θα το θυμάστε ως Partition Magic) μπορείτε πλέον να αλλάξετε μεγέθη και να συμπυκνώσετε/χωρίσετε τον σκληρό σας δίσκο όπως εσεις ακριβώς επιθυμείτε. Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε το format από NTFS σε FAT32 και να μετατρέψετε το logical partirion σε primary αλλά και το αντίστροφο. Να αναφέρουμε ότι μόνο η Personal Edition είναι δωρεάν και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ αλλά υπάρχουν -για τους πιο προχωρημένους- και οι επι πληρωμή εκδόσεις, Professional και Business edition. Η τελευταία είναι ιδανική για μικρές επιχειρήσεις.
9)PC Decrapifier
Εντάξει, με το καινούργιο σας σκληρό δίσκο τα καταφέρατε. Τι γίνεται όμως όταν αγοράσετε ένα καινούριο laptop/netbook και θέλετε να ξεφορτωθείτε όλη αυτή τη «σαβούρα» που συνήθως υπάρχει προ-εγκατεστημένη σ’ όλα τα branded laptops αλλά και desktops; HP software από εδώ, Sony software από εκεί και γενικά άχρηστα πράγματα παντού τα οποία θα πρέπει κατά την ταπεινή μας εκτίμηση να ξεφορτωθείτε πάση θυσία εάν θέλετε ο υπολογιστής σας να «τρέχει» σωστά στο άμεσο μέλλον. Το PC Decrapifier είναι ένα πρόγραμμα must have για τέτοιου είδους περιπτώσεις μιας και μέσω μιας αρκετά εύχρηστης και λεπτομερέστατης λίστας μπορείτε με ελάχιστα κλικ να ξεφορτωθείτε αρκετά από αυτά τα άχρηστα προγράμματα, γλυτώνοντας έτσι αρκετό χρόνο αλλά και κόπο. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το επίσημο site εδώ.
10)Google Chrome
Αφήσαμε για το τέλος μια επιλογή η οποία σίγουρα θα φέρει αρκετές αντιδράσεις. Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιήσω τον Chrome και όχι κάποιον άλλο browser; Γιατί πολύ απλά είναι ο πιο γρήγορος απ’ όλους. Σ’ αυτόν τον τομέα δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανένας πιστεύουμε. Οι Internet Explorer (αν και δεν έχουμε δοκιμάσει τον 10 ο οποίος υπάρχει στα Windows 8), Firefox, Opera και Safari απλά υστερούν στο θέμα της ταχύτητας αλλά υπερτερούν σε άλλα ζητήματα. Και εδώ όμως ο Chrome φαίνεται να πλησιάζει αρκετά τον ανταγωνισμό. Ας πάρουμε το θέμα των extensions, όπου είναι και το αδύνατό του σημείο. Όταν πρωτοξεκίνησε υπήρχαν περίπου 300 Google Chrome Extensions και μάλιστα υπό μορφή beta. Πλέον αριθμεί -μέσω ενός αρκετά εύχρηστου και πλήρως διαδραστικού chrome web store- αρκετές...χιλιάδες. Τα καθημερινά βήματα προόδου αλλά και οι καινοτομίες που παρουσιάζονται κατά καιρούς (αναζήτηση και περιήγηση απευθείας από την web address κ.α.) έχουν κερδίσει την προτίμηση του κοινού αλλά τελικά και την δική μας. Κατεβάστε τον Chrome από εδώ.
Πηγή:www.gameworld.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου